S PROJEKTOM »RAZLIČNOST JE ZAKON« NA BLOKAH

Predstavitev stodvajsetim učencemKošarka jim je šla kar dobro od rokFOTOGRAFIJE - Naše ozaveščanje mladih po osnovnih šolah se nadaljuje. Projekt »Različnost je zakon« smo pripeljali tudi na Notranjsko in na prvi decembrski dan obiskali Osnovno šolo Toneta Šraja Aljoše v Novi vasi. S prisrčno pesmico nas je sprejel zborček najmlajših, nato pa sta Rok in Jože stodvajsetim učencem s projekcijo slik predstavila poslanstvo društva in opozarjala na vzroke, ki so nam povsem obrnili življenje na glavo.

Za njih so bile še posebej poučne naše življenjske zgodbe, ki so se jim prav gotovo globoko vtisnile v spomin.
Slika znamenitega bloškega smučarjaV nadaljevanju je pravila košarke na invalidskih vozičkih ob demonstraciji Harisa predstavil Marino, nato pa so naši mladi košarkarji praktično pokazali kako se ta naša priljubljena kolektivna igra tudi igra. Intervju Seveda pa je bil za vse učence bolj zanimiv drugi del predstavitve, ko so se sami usedli na košarkarske vozičke in poskušali zadeti koš. Moramo priznati, da jim je šlo kar dobro od rok. Drugi učenci so vsak njihov »koš« nagradili z bučnim aplavzom. Povemo naj, da bo naš obisk na njihovi šoli zabeležen tudi v njihovem šolskem glasilu Norice. Mladi članici uredniškega odbora Meta Drobnič in Nuša Kocjančič sta namreč z nekaterimi predstavniki naše ekipe pripravili krajši intervju. Mi pa se bomo prijaznega druženja spominjali tudi ob pogledu na sliko bloškega smučarja, ki so nam jo učenci podarili ob zaključku srečanja.