RAZLIČNOST JE ZAKON PONOVNO NA OŠ TONE ČUFAR V LJUBLJANI

Predstavitev poslanstva društvaObljubo, ki smo jo dali 7. Srečanje z arhitekturnimi oviramijanuarja 2014, da se na OŠ Tone Čufar v Ljubljani vrnemo, smo tudi izpolnili. In tako smo 12. maja za 74 učencev 8. in 9. razreda izvedli tri delavnice v okviru projekta "Različnost je zakon." Na prvi so se spoznali s poškodbami hrbtenjače in vzroki, ki so nas pripeljali na invalidski voziček. Mojca, Rok in Mirjam so jih na podlagi njihovih življenjskih zgodb opozorili na nevarnosti, ki prežijo nanje v prometu in drugje.
Predstavili so jim življenje na invalidskem vozičku in naše društvo, ki pomaga osebam s poškodbo hrbtenjače pri neodvisnem življenju in vključevanju v družbo. Učenci in učenke so bili navdušeni nad Silvom, ki jim je pokazal, kako nastajajo umetniške slike izpod čopiča, ki ga spretno vrti z usti. Najbolj pa je bila za otroke zanimiva praktična izkušnja premagovanja ovir z invalidskimi vozički, kjer jim je Nino v šolskem parku na prirejenem poligonu predstavil pravilen in nepravilen naklon klančine, robnike in druge arhitekturne ovire v grajenem okolju.

Silvo Mehle je navdušil s slikanjem z usti