RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ TONE ČUFAR V LJUBLJANI

Na OŠ Tone ČufarFOTOGRAFIJE - Leto se še skoraj ni začelo, ko smo že zavihali rokave in se odzvali povabilu Lee Lenček, učiteljice iz OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani. 7. januarja 2014 smo v okviru projekta "Različnost je zakon!" za 30 predstavnikov Šolske skupnosti, Otroškega parlamenta in prostovoljcev projekta Moj prijatelj & Sam doma, organizirali dve delavnici. Na prvi so se spoznali s poškodbami hrbtenjače in vzroki, ki so nas pripeljali na invalidski voziček.

Nino, Rok in Mirjam so jih na podlagi njihovih življenjskih zgodb opozorili na nevarnosti, ki prežijo nanje v prometu in pri skokih na glavo. Najbolj pa je bila za otroke zanimiva praktična izkušnja premagovanja ovir z invalidskimi vozički v okviru druge delavnice.
Dogovorili smo se že, da se na OŠ Tone Čufar vrnemo maja, ko bomo osveščali učence 8. in 9. razreda.