OBISK TUDI NA OŠ LUISA ADAMIČA V ŽALNI

Predstavitev poslanstva društvaFOTOGRAFIJE - V dveh dneh smo obiskali kar dve osnovni šoli. Novo spoznanjePo obisku OŠ Franca Rozmana Staneta smo se 8. oktobra 2014 s projektom »Različnost je zakon« predstavili tudi učencem četrtega in petega razreda na OŠ Luisa Adamiča v Žalni pri Grosupljem. Osnovna predstavitev je bila enaka vsem predstavitvam na osnovnih šolah. Tokrat smo imeli na voljo nekoliko več časa zato sta Rok in Jože lahko podrobneje spregovorila o celostni dejavnosti društva in vzrokih, ki so botrovali naš invalidnosti. Poleg projekcije slik in kratkega filma o pripomočkih, ki nam olajšujejo življenje, so si učenci in njihove učiteljice z velikim zanimanjem ogledali še video posnetek našega člana Janija, ki kljub paraplegiji dirka z motorjem.
Slikanje z usti je predstavil Željko Vertelj

Na šolskem igrišču so se učenci pod budnim očesom Bojana usedli na vozičke, naredili nekaj krogov, se igrali z žogo in za nekaj trenutkov spoznali življenje na invalidskem vozičku.
S slikanjem z usti se je tokrat predstavil Željko. Vsi so bili navdušeni, seznanili pa smo jih z vsem o ustvarjanju naših slikarjev. Kot je v navadi so tudi učenci na tej šoli skušali ustvari kar najboljšo svojo umetnino.
Z učenci in učiteljicami smo preživeli res nekaj lepih, prisrčnih in poučnih uric. Ob zaključku pa sta se nam za prijetno druženje dve učenki še posebej zahvali in v spomin na srečanje poklonili manjše darilo. In tudi tokrat bi radi poudarili, da so se vzroki poškodb in njihove težke posledice kot rdeča nit vlekli skozi celostno predstavitev. Vse z namenom, da ta mlada življenja opozorimo na nevarnosti, ki prežijo na vsakem koraku. Tudi to je naše poslanstvo in naša dolžnost.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook