OBISK TUDI NA OŠ LUISA ADAMIČA V ŽALNI

Predstavitev poslanstva društvaFOTOGRAFIJE - V dveh dneh smo obiskali kar dve osnovni šoli. Novo spoznanjePo obisku OŠ Franca Rozmana Staneta smo se 8. oktobra 2014 s projektom »Različnost je zakon« predstavili tudi učencem četrtega in petega razreda na OŠ Luisa Adamiča v Žalni pri Grosupljem. Osnovna predstavitev je bila enaka vsem predstavitvam na osnovnih šolah. Tokrat smo imeli na voljo nekoliko več časa zato sta Rok in Jože lahko podrobneje spregovorila o celostni dejavnosti društva in vzrokih, ki so botrovali naš invalidnosti. Poleg projekcije slik in kratkega filma o pripomočkih, ki nam olajšujejo življenje, so si učenci in njihove učiteljice z velikim zanimanjem ogledali še video posnetek našega člana Janija, ki kljub paraplegiji dirka z motorjem.
Slikanje z usti je predstavil Željko Vertelj

Na šolskem igrišču so se učenci pod budnim očesom Bojana usedli na vozičke, naredili nekaj krogov, se igrali z žogo in za nekaj trenutkov spoznali življenje na invalidskem vozičku.
S slikanjem z usti se je tokrat predstavil Željko. Vsi so bili navdušeni, seznanili pa smo jih z vsem o ustvarjanju naših slikarjev. Kot je v navadi so tudi učenci na tej šoli skušali ustvari kar najboljšo svojo umetnino.
Z učenci in učiteljicami smo preživeli res nekaj lepih, prisrčnih in poučnih uric. Ob zaključku pa sta se nam za prijetno druženje dve učenki še posebej zahvali in v spomin na srečanje poklonili manjše darilo. In tudi tokrat bi radi poudarili, da so se vzroki poškodb in njihove težke posledice kot rdeča nit vlekli skozi celostno predstavitev. Vse z namenom, da ta mlada življenja opozorimo na nevarnosti, ki prežijo na vsakem koraku. Tudi to je naše poslanstvo in naša dolžnost.