NAŠI STRELCI V EKIPNI KONKURENCI DRUGI

Drugi krog ligeFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Gorenjske je na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu 29. novembra pripravilo drugi krog strelske lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 28 strelcev iz osmih pokrajinskih društev. Tokrat so strelci tekmovali le v moški konkurenci, poleg streljanja s serijsko zračno puško pa sta se dva strelca pomerila tudi v streljanju z zračno pištolo. Ekipni rezultati so šteli za končne uvrstitve v strelski ligi.

Med šestimi ekipami so se ponovno najbolje odrezali Prekmurci, saj so zbrali 1045 krogov. Druga je bila ekipa naših (980), tretji pa strelci ekipe DP Novo mesto (970).
Drugo mesto za našo ekipoV posamični konkurenci je v najmnožičnejši skupini SH-1 najbolj mirno roko in točno oko imel Franc Pinter – DP-MB (357), sledil mu je Franci Slivšek – DP-NM (345), s tretjim mestom pa je presenetil naš strelec Matija Turk (342).
V skupini SH-2 so med sedmimi tekmovalci prva tri mesta pripadla prekmurskim strelcem. Slavil je najmlajši udeleženec Ladislav Kepe s 362 krogi, sledil mu je Leon Jurkovič s 360 krogi, tretje mesto pa si je s 358 krogi priboril Slavko Dunaj.
V streljanju z zračno pištolo sta se pomerila le dva tekmovalca. Ivica Vukadin iz gorenjskega društva je s 366 krogi ugnal Dolenjca Mirka Sintiča, ki mu je uspelo osvojiti 229 krogov.
Strelci so drugi krog posvetili prazniku Občine Videm-Dobrepolje, ki je prispevala pokale. Najboljšim ekipam in strelcem jih je podelil župan Janez Pavlin.
Mojster Pinki je s svojim mladim asistentom Maticem poskrbel za okrepčilo, strelci iz različnih krajev Slovenije pa so se še nekaj časa zadržali v prijetnem druženju.