VIKTOR RUPNIK DRŽAVNI PRVAK
Državno prvenstvo v kegljanjuZveza za šport invalidov Slovenije-POK je 4. maja 2013 na kegljišču Golovec v Celju pripravila državno prvenstvo invalidov v kegljanju. V treh skupinah so nastopili tudi kegljači pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Med kegljači paraplegiki je naslov državnega prvaka osvojil član našega društva Viktor Rupnik (485), drugi je bil Miran Jernejšek – MB (477), tretji pa Tone Kanc – NM (448). V kategorij KT so tekmovali težje gibalno ovirani tetraplegiki. Naslov prvaka je osvojil Vinko Hauzer – MB (424), drugo mesto je osvojil Slavko Dunaj - MS (419), tretje pa Slavko Ivančič – LJ (405). Med parapleginjami sta tekmovali le dve kegljačici. Nataša Godec – MB je podrla 380, Cvetka Štirn – LJ pa 363 kegljev. Naša odlična kegljačica ni nastopila.
Na državnem prvenstvu, ki ga je vodil predstavnik ZŠIS-POK, Igor Malič, so podelili kar 19 kompletov medalj.
REZULTATI