PREDSTAVITEV NA OŠ FRANC ROZMAN-STANE

Predstavitev na OŠ Franc Rozman - StaneSpominek za spominFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine se je 7. oktobra s projektom »Različnost je zakon« predstavilo na OŠ Franca Rozmana-Staneta v Šentvidu pri Ljubljani. V okviru Tedna otroka, smo izvedli predavanje in delavnice za 121 učenk in učencev 4. 5. in 6. razreda. V uvodnem predavanju sta Mirjam in Rok učencem predstavila društvo, jih opozorila na nevarnosti v prometu in drugih aktivnostih, ki botrujejo poškodbam hrbtenjače.
Z velikim zanimanjem pa so poslušali tudi njuni življenjski zgodbi; o tem kako sta se znašla na invalidskem vozičku.
Sledile so še štiri delavnice. Na poligonu so učenke in učenci poskušali z vozički premagovati ovire. Spremljal jih je Nino. V športni delavnici sta jim namizni tenis predstavila Zdenko in Barbara, skozi pravila košarke pa sta jih popeljala Marino in Boštjan. V slikarski delavnici so občudovali Silva Mehleta pri slikanju z usti, ročne spretnosti naših članic Aktiva žena pa jim je predstavila Alenka. Zaigrali so tudi namizni tenis, z vozička pa poskusili zadeti koš, izdelali so svoj spominek in se poskusili v slikanju z usti. Ob tej priložnosti smo šolski knjižnici prispevali nekaj našega gradiva - od knjig, do najrazličnejših brošur, pa tudi naše glasilo IZZIV.
Silvo Mehle - kako se slika z usti