PREDSTAVILI SMO SE SREDNJEŠOLCEM V TRBOVLJAH

Med srednješolci v TrbovljahNaša predstavitevPredstavniki Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine - Petra Beja, Mirjam Kanalec, Rok Bratovž in Denis Keranović smo se 23. aprila odpravili v Zasavje na Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje. Tam so nas pričakali: lepo sončno vreme, prijazni in odprti dijaki ter profesorji. Predstavili smo jim Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, pogovarjali smo se o sami strukturi hrbtenice in hrbtenjače, o najpogostejših vzrokih poškodb hrbtenjače ter hudih posledicah, ki jih prinese paraplegija in tetraplegija.
Za konec smo delili še naše življenjske zgodbe in jih opozorili, na nevarnosti v prometu, kakor tudi pri športih, skokih v vodo ipd. Dijaki so nas z zanimanjem in s kančkom sočutja ter pretresljivosti poslušali, tako da smo morali tisto eno šolsko uro še malo potegniti v naslednjo uro. Bil je lep dan. Predvsem poučen, razbili smo tudi nekaj tabujev o invalidih, saj smo se skupaj nasmejali in se imeli res dobro.