PRED POČITNICAMI NA OŠ ŠMARTNO V TUHINJU

Predstavitev poslanstva društvaPredstavitev športaFOTOGRAFIJE - Pred brezskrbnimi počitnicami smo 21. junija 2013 obiskali OŠ Šmartno v Tuhinjski dolini in učencem sedmih in osmih razredov v treh delavnicah predstavili projekt »Različnost je zakon.«
Na prvi delavnici - o poslanstvu društva ter življenju in delu paraplegikov in tetraplegikov - smo ob projekciji slik, dali poudarek vzrokom, ki so nas v poletnem času pripeljali na invalidski voziček.

Torej skokom v vodo, prometnim nesrečam (vožnja z motorjem, kolesom, pešcem) in raznim padcem z dreves. Seznanili smo jih tudi z vsemi hudimi posledicami, ki jih pusti poškodba hrbtenjače. Še posebej tista najhujša v vratnem predelu. Na drugi delavnici so se učenci in njihovi učitelji seznanili z arhitekturnimi ovirami s katerimi se žal, še vedno vsakodnevno srečujemo, na tretji pa s športom in športnimi dosežki naših športnikov. Na obeh teh delavnicah so učenci tudi praktično poskusili kako premagujemo ovire ali pa kako težko je z invalidskega vozička zadeti koš. Učencem in učiteljem smo zaželeli še varno in prijetno počitnikovanje, nato pa se od prijetnih gostiteljev poslovili.
Kako premagujemo ovire