NOVOLETNA ŠTEVILKA REVIJE PARAPLEGIK
Novoletna revija ParaplegikPARAPLEGIK - Že tretja stran novoletne številke nakazuje, da je tudi tokratna vsebina obsežna, zanimiva, pestra in bogata. Predsednik v svoji kolumni piše, da je morala Zveza zaradi rebalansa sredstev FIHO hitro ukrepati, da ne bi bili okrnjeni prioritetni socialni programi. Izpad planiranih sredstev je kar velik. Opozarja, da se zakonodaja še vedno v velikih primerih pripravlja brez vednosti invalidov, kar je kršitev konvencije. Poglejte kaj pišemo v naslovih: Sprejem ob Mednarodnem dnevu invalidov, Osebna asistenca, V italijanskem podjetju Progeo, Vozički Progeo na Soči, Intervju z Mirjam Kanalec, 4. dnevi socialne ekonomije, Ljubljana za vse, Skozi kolesja birokracije in politike, Projekt clear, Razširimo obzorja, Dogovor ADECCO in ZŠIS, Motnje dihanja pri okvarah hrbtenjače, Problemi socialnega varstva, Mreža Matija, Subvencija najemnine, Vinjete ne bodo dražje.
V nadaljevanju je kar 31 strani namenjenih predstavitvi dogodkov pokrajinskih dopisnikov iz vseh devetih društev. Dopisniki so se razpisali o vseh zanimivostih, ki so v njihovih društvih potekale v tem obdobju. Na naslednjih straneh boste v besedi in sliki izvedeli vse o športu in športnih rezultatih naših športnikov. Kar precej sestavkov se je nabralo, saj so se že začela ligaška tekmovanja. Kulturno področje predstavljamo v nadaljevanju, zadnje strani pa so namenjene jubileju in razvedrilu. Tudi tokrat se je brez dlake na jeziku razpisal Špik.