NA MARATONU TUDI NAŠI ROČNI KOLESARJI
Pred štartomPo sobotnem Lumpijevim teku malih nadobudnežev ter teku osnovnošolcev in dijakovPrvi metri velikega maratona so na 18. Ljubljanskem maratonu 27. oktobra kolesarili tudi ročni kolesarji paraplegiki. Na 42.195 m dolgi progi so svoje moči merili: Gal Jakič, Edo Ješe, Žiga Breznik, Marko Sever, Marko Doberšek, Matej Lednik, Primož Jeralič, Mitja Breg in David Razboršek. Zmagal je Marko Sever, drugi je bil Marko Doberšek.Ročni kolesarji so sen pridružili skoraj 13.000 glavi množici tekačev iz 40-tih držav, na sobotnem in nedeljskem maratonu pa je skupaj teklo blizu 20.000 tekmovalcev. Zmagovalca 18. Ljubljanskega maratona sta Etiopijec Mulugeta Wami in Kenijka Caroline Chepkwony. Najhitrejša Slovenca sta bila Anton Kosmač in Žana Jereb