MALI NADOBUDNEŽI V VRTCU PODPEČ

V vrtcu v PodpečiFOTOGRAFIJE - Tudi otroci so se nam predstaviliDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine se je 18. aprila odzvalo prijaznemu vabilu vzgojiteljice Milenke Bezeg in obiskalo 32 malčkov vrtca Podpeč, ki je enota vrtcev Brezovica.
Nadobudni štiri in petletniki so najprej z zanimanjem prisluhnili zgodbi Lev Rogi, ki v besedi in sliki opiše poškodbo levčka Rogija in njegovo rehabilitacijo, ki je bila zaradi prijateljev tudi veliko lažja. Otroci in vzgojiteljice so o življenju paraplegikov in tetraplegikov že nekaj vedeli, zato so bila vprašanja malčkov res zanimiva.
Slikar Silvo je prisotne osupnil s sliko, ki je nastajala med tem, Žiga pa je odstopil svoj voziček, s katerim so majhni radovedneži kolovratili po učilnici. Metuljčki in slončki so prisotnim zapeli tudi nekaj pesmic in presenečali z vprašanji in komentarji o tem in onem. Po končanem obisku članov našega društva pa so otroci poskusili, kako težko je ustvarjati s čopičem v ustih.