KLANČINA PRI KNJIŽNICI ZA GIBALNO OVIRANE
Trak sta prerezala predsednik Zveze in županKsenija Medved nam je poslala novičko o odprtju klančine pri knjižnici v Ivančni Gorici
V Ivančni Gorici smo se 24. maja zbrali, da občinski praznik počastimo še z eno pridobitvijo - s prenovljeno fasado knjižnice, ki je končno dobila tudi dostop za vse gibalno ovirane obiskovalce. Med nas smo povabili sokrajana, sicer predsednika Zveze paraplegikov Slovenije, domačina Daneta Kastelica, ki smo mu kar nekaj let knjižno gradivo nosili pred zgradbo; Predsednik Zveze Dane Kastelic samostojno do knjižnjicedokler ni obupal in se prepisal v invalidom prijaznejšo knjižnico. Sedaj je na občinsko povabilo vendarle vstopil v knjižnico po tem, ko je županom občine Dušanom Strnadom slavnostno prerezal trak.Veseli smo, da smo si sedaj bližje tudi z gibalno oviranimi. Z županom v prostorih knjižniceTo smo proslavili tudi z dvema funkcionarjema Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine - predsednikom Gregorjem Gračnerjem in njegovo namestnico Mirjam Kanalec. Obljubili smo si, da se v knjižnici zagotovo še vidimo. Klančina zaenkrat omogoča le dostop do izposojevalnega pulta, a upamo, da bo kmalu mogoč tudi dostop do polic v nadstropju. Do takrat pa vam bodo v pomoč prijazni knjižničarji, saj kot pravi pregovor: »Ljudje živimo v zavetju drug drugega«.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook