EKIPNO DRUGI – POSAMIČNO DVAKRAT PRVI
Naši kegljači drugiNa kegljišču v Radencih se je 5. novembra začela kegljaška liga Zveze paraplegikov Slovenije. Kegljačice in kegljači iz sedmih pokrajinskih društev bodo v sezoni 2013/2014 odigrali 6 krogov, za naslov državnega prvaka pa bo štel seštevek petih najboljših rezultatov. Ekipnega državnega prvenstva torej ne bo, naslov državnega prvaka bo osvojila tista ekipa, ki bo v petih najboljših rezultatih podrla največ kegljev. Ostane pa državno prvenstvo za skupino Veterani. Državno prvenstvo v posamični konkurenci bo organizirala Zveza za šport invalidov-POK.
Prvi krog je v Radencih pripravilo DP Prekmurja in Prlekije, organizatorji pa so tekmovanje posvetili tudi pionirju kegljanja med slovenskimi paraplegiki in tetraplegiki Jožetu Magdiču. Ob razglasitvi rezultatov je tekmovalce nagovoril podpredsednik društva Matija Merklin, pozdravil pa jih je tudi vodja kegljanja pri ZPS Robert Žerovnik in obrazložil potek letošnjega ligaškega tekmovanja. Med drugim tudi to, da mora ekipo štirih tekmovalcev sestavljati tudi kegljačica ali kegljač tetraplegik. Na tokratnem tekmovanju ekipa DP severne Štajerske tega ni upoštevala, zato se rezultat četrtega tekmovalca v tem krogu ne upošteva.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP Murska Sobota (1647), druga je bila ekipa našega društva (1610), tretja DP Celje (1545), četrta DP Maribor (1285) peta DP Koper (1206), šesta DP Kranj (828) in sedma DP Novo mesto (730).
Med tremi kegljačicami je v posamični konkurenci največ kegljev podrla naša šampionka Cvetka Štirn – (399), druga je bila Marta Janežič - MS (385), tretja pa Lidija Ekselenski – KP (168).
V konkurenci moških je najboljši kegljač Janez Janžič – MB podrl 458 kegljev, drugo mesto je osvojil naš kegljač Viktor Rupnik (447), tretje pa Tone Kanc - (NM) 428.
Pri kegljačih tetraplegikih je bil prvi naš najboljši kegljač med tetraplegiki Slavko Ivančič – (413), drugi Aleš Povše – CE (387) tretji pa Slavko Dunaj – MS (379).
Vse več kegljačev tekmuje v skupini Veterani in tokrat je s 443 podrtimi keglji najboljši rezultat dosegel Ludvik Škraban – MS, za njim se je s 440 keglji uvrstil njegov rojak Anton Simonič, tretje mesto pa je osvojil Boško Božič - KP, ki je podrl 396 kegljev.