Prikaz podatkovPrikaz podatkovPredstavljamo spletno stran DOSTOPNOST, ki je namenjena vsem, ki iščejo informacije o objektih v javni rabi z vidika dostopnosti za gibalno  ovirane, slepe in slabovidne ter gluhe in naglušne osebe. Spletna stran je rezultat raziskovalnega projekta, z naslovom »Ukrepi za uresničevanje pravic invalidov do dostopa brez ovir:

inventarizacija obstoječih ovir v grajenem okolju in v objektih v javni rabi po Sloveniji«, ki so ga od leta 2008 do 2011 izvajali na Urbanističnem inštitutu RS.

Oblikovali so interaktivni zemljevid s podatkovno bazo, ki vsebuje informacije o dostopnosti objektov v javni rabi po posameznih področjih (npr. področje zdravstva, kulture, športa itd.) po regijskih središčih Slovenije.

V podatkovni bazi se nahajajo objekti v javni rabi, ki so jih z vidika dostopnosti analizirali v jeseni 2009 skupaj z Društvom študentov invalidov Slovenije. Za podrobnejšo informacijo o terenski analizi, kliknite na »terenska analiza«.

Spletno stran urejajo na način, da bo v prihodnje omogočala sodelovanje širše javnosti, predvsem tistih, ki se z ovirami vsakodnevno soočajo, saj bodo spletna orodja omogočala dopolnjevanje že zbranih podatkov ter sporočanje novih pobud za ukrepanje.