SODELOVANJE NA ŠC ZA POŠTO, EKONOMIJO IN TELEKOMUNIKACIJE

Predstavitev na PTTRok in MirjamRok in Mirjam sta 18. maja 2012 sodelovala v Tednu vseživljenjskega učenja v Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije.

Povabljena sta bila na kratko predavanje ''Kaj vse zmoremo''. To predavanje so pripravili v sklopu Tedna o vseživljenjskem učenju. Poleg njiju je bila povabljena tudi študentka distrofičarka Ines. Vsak po svoje so povedali, kaj vse lahko naredijo navkljub invalidnosti in na kakšen način to naredijo. Nives je s kratkim filmčkom in potem tudi v živo predstavila, kako z usti sestavlja papirnate škatlice. Mirjam in Rok sta predstavila življenje in delo paraplegikov in tetraplegikov. Prinesla sta veliko gradiva: od slik, ki so bile narejene z usti, več izvodov našega glasila Izziv do izdelkov ženske sekcije. Predstavitev sta obogatila s projekcijo slik. Slušatelje je zanimalo predvsem, kakšen je postopek pri potovanjih, vstop in izstop iz letala, prav tako so z navdušenjem poslušali Mirjam, kako je preživela svoja dijaška in študentska leta