PRIDOBITEV CERTIFIKATA KAKOVOSTI ZA NVO

Delavnica v prostorih našega društvaV letu 2013 bo Zveza paraplegikov Slovenije pričela s postopkom pridobivanja Certifikata standarda kakovosti za NVO. Zahteve standarda predvidevajo sledenje zunanjim in notranjim zahtevam. Notranji dokumenti, ki jih standard predvideva so vsi dokumenti, akti in nenazadnje tudi sklepi, ki jih organizacija sprejme in potrdi. Eden izmed teh dokumentov, ki je nedvomno pomembnejši za kakovostno delovanje organizacije je strateški načrt.
Strategija delovanja je sicer v osnovi že napisana in v začetku novega mandatnega obdobja trenutnega vodstva že tudi sprejeta.

Ker Zveza združuje članstvo članic se je odgovornim pri Zvezi zdelo smotrno k sooblikovanju strateškega načrta povabiti tudi društva, saj menijo, da je zelo pomembno v njem zapisati tudi ideje in predloge društev.
V ta namen je strokovna sodelavka Zveze Barbara Slaček pozvala k sodelovanju predstavnike društev. V vsakem posameznem društvu je organizirala delavnico na kateri so društva predstavila svoje vizije, ideje, predloge in strategijo dela za prihodnja štiri leta. Pri našem društvu smo delavnico imeli 11. decembra.
Strateški načrt, ki bo končni plan dela Zveze in društev bodo lahko uporabili kot enega ključnih sprejetih načrtov dela za mandatno obdobje, služil pa bo tudi kot eden izmed osnovnih dokumentov pri morebitni pripravi Društev na pridobitev certifikata kakovosti.