PREDAVANJE O UROGINEKOLOGIJI

V prostorih društva smo 20. novembra 2012 za naše članice pripravili predavanje na temo urologije in ginekologije. Vodil ga je doc. Matija Barbič, dr.med., vodja Oddelka za uroginekologijo na Ginekološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.

Na zanimivem in poučnem predevanju je 11 članic imelo priložnost spoznati pestro ginekološko tematiko – od splošnih vsebin do posebnosti, ki zadevajo našo populacijo in za katere je zaradi posebnosti posameznic potreben povsem individualni pristop. Ginekološki del predavanja je vseboval teme o funkcijah rodil, njihovem razvoju od pubertete do menopavze, zanositvi ter porodu, v delu posvečenem urologiji, pa so slušateljice lahko spoznale vzroke inkontinence, uspešne načine zdravljenja in lajšanja njenih težav. Udeleženke so predavatelju postavljale tudi vprašanja o lastnih težavah ali izkušnjah, na katera je lahko odgovarjal in jih komentiral. Za vse postopke diagnosticiranja in zdravljenja pa je doc. Matija Barbič z napotnico izbranega ginekologa dosegljiv na Oddelku za uroginekologijo Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani.