OBISKALI SMO OSNOVNO ŠOLO VELIKE LAŠČE

Učenci z učiteljicoKratka navodila pred metom na košFOTOGRAFIJE - 22. marca je Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v okviru projekta Različnost je zakon obiskalo OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah. Malčkom prvega, drugega in tretjega razreda so se pridružili tudi četrtošolci iz podružničnih šol Turjak in Rob. In tako je 115 otrok in 10 učiteljev z zanimanjem prisluhnilo štirim delavnicam, ki smo jih pripravili zanje.

V športni delavnici so košarkaši Suad, Marino, Boštjan in Toni učili malčke metati na koš, Zdenko in Davor pa sta jih navdušila za odbijanje celuloidne žogice.
V izkustveni delavnici so pod Milanovim budnim očesom otroci poskušali vožnjo z vozičkom. Ustvarjalna delavnica je res bila polna ustvarjanja, saj sta Alenka in Marija skupaj z otroki izdelovali velikonočna jajčka, Damjan pa jih je učil sukanja čopiča tako z rokami kot z usti. Na nevarnosti, ki prežijo nanje, sta jih Rok in Mirjam opozorila s projekcijo slik, predstavila sta društvo, z otroki pa poklepetala o tem in onem.
Sprejeli sta nas ravnateljica Metoda Kolar in učiteljica Branka Levstik, ki je dan v celoti organizirala in poskrbela za vse podobnosti. Gostoljubje je v Velikih Laščah gotovo zaščitni znak. Kot so povedali vsi - imeli smo se "ful dobro"! In dogovorili smo se, da se kaj kmalu vrnemo - že maja se bomo družili z učenci zadnje triade.