OBISKALI SMO OSNOVNO ŠOLO VELIKE LAŠČE

Učenci z učiteljicoKratka navodila pred metom na košFOTOGRAFIJE - 22. marca je Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine v okviru projekta Različnost je zakon obiskalo OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah. Malčkom prvega, drugega in tretjega razreda so se pridružili tudi četrtošolci iz podružničnih šol Turjak in Rob. In tako je 115 otrok in 10 učiteljev z zanimanjem prisluhnilo štirim delavnicam, ki smo jih pripravili zanje.

V športni delavnici so košarkaši Suad, Marino, Boštjan in Toni učili malčke metati na koš, Zdenko in Davor pa sta jih navdušila za odbijanje celuloidne žogice.
V izkustveni delavnici so pod Milanovim budnim očesom otroci poskušali vožnjo z vozičkom. Ustvarjalna delavnica je res bila polna ustvarjanja, saj sta Alenka in Marija skupaj z otroki izdelovali velikonočna jajčka, Damjan pa jih je učil sukanja čopiča tako z rokami kot z usti. Na nevarnosti, ki prežijo nanje, sta jih Rok in Mirjam opozorila s projekcijo slik, predstavila sta društvo, z otroki pa poklepetala o tem in onem.
Sprejeli sta nas ravnateljica Metoda Kolar in učiteljica Branka Levstik, ki je dan v celoti organizirala in poskrbela za vse podobnosti. Gostoljubje je v Velikih Laščah gotovo zaščitni znak. Kot so povedali vsi - imeli smo se "ful dobro"! In dogovorili smo se, da se kaj kmalu vrnemo - že maja se bomo družili z učenci zadnje triade.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook