NAŠI STRELCI V DRUGEM KROGU LIGE DRUGI

Strelka in strelca našega društvaFOTOGRAFIJE - REZULTATI - Strelišče v Jakličevem domu na Vidmu pri Dobrepolju je bilo 1. decembra prizorišče tekmovanja v drugem krogu strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije. Drugi krog je v sodelovanju s Strelskim društvom Bukovec in podpori Občine Dobrepolje pripravilo naše društvo. Strelci so tekmovanje posvetili tudi občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra in 3. decembru – svetovnemu dnevu invalidov. Za pokal občine se je potegovalo 25 strelcev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Manjkali so le tekmovalci DP Koroške.

Strelci so pred tekmovanjem imeli na voljo dve poskusni tarči s poljubnim številom strelov, v tekmovanju 40 strelov in 20 tarč, vsi pa so tekmovali s serijskimi puškami. Težje gibalno ovirani tetraplegiki v skupini SH2 z naslonom, paraplegiki v skupini SH1 pa brez. Rezultati so šteli za ekipne in posamične uvrstitve. V I. ekipi našega društva so nastopili: Veselka Pevec (366), Matija Turk (336) in Jsamin Sabljaković (326), v II. pa Štefan Glavan (324), Robert Žerovnik (318) in Viktor Rupnik (316).

Naše ekipa je osvojila drugo mestoZmagovalni pokal občine je osvojila I. ekipa strelcev DP Prekmurja in Prlekije (1106), druga je bila I. ekipa DP ljubljanske pokrajine (1028), tretja  DP Novo mesto (1022), četrta  II. ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1022), peta DP Istre in Krasa (975), šesta II. ekipa DP ljubljanske pokrajine (958), sedma pa ekipa DP jugozahodne Štajerske (892).

V II. krogu strelske lige je v moški konkurenci v kategoriji SH1 imel najbolj mirno roko naš najboljši strelec Franc Pintar (MB), ki je nastreljal 369 krogov, drugo mesto je osvojil Franc Jožef (MS) 368, tretji pa s 355 krogi starosta med strelci paraplegiki Tine Gorenc (NM).

V kategoriji SH2 (z naslonom) so prva tri mesta osvojili strelci iz DP Prekmurja in Prlekije - Slavko Dunaj (371), Leon Jurkovič (367), Franc Baum (355).

Edina strelka, ki enakovredno tekmuje z moško konkurenco Veselka Pevec je v kategoriji SH2 zadela 366 krogov.

V posamični konkurenci so najboljši tekmovalci prejeli kolajne, zmagovalne ekipe pa pokale. Tekmovanje je ob sodniku Jožetu Kaplanu vodil Janez Kaplan, organizacijske niti pa so bile v rokah Veselke Pevec, Zlatka Bernaška in Roberta Žerovnika.

Ob razglasitvi rezultatov je župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin izrazil zadovoljstvo ob tradicionalnem srečanju in dobrih strelskih pogojih in povedal, da kandidirajo za naslov »Občina po meri invalidov«. Povemo naj, da so ob Jakličevem domu že pred letom zgradili lepo klančino, trenutno pa je v izdelavi še klančina pri pošti. Torej še ena pridobitev ob našem in občinskem prazniku.

Pokale in kolajne sta najboljšim ekipam in strelcem podelila župan Janez Pavlin in direktorica Zavoda Prizma Katja Vipotnik.