WakeboardSmučanje na vodiFOTOGRAFIJE - VIDEO - Pri nas v Sloveniji je med paraplegiki bolj znano smučanje na snegu, na Hrvaškem pa na vodi. Zato v športno rekreacijskem centru “Cable Krk” v Uvali Punat na otoku Krku vsako leto v juniju pripravijo mednarodno šolo in tekmovanje v wakeboardu za paraplegike in tetraplegike. Nekateri so že izkušeni

wakeboarderji, drugi pa šele začetniki. No, smučanje na vodi je vsekakor zahtevnejše od smučanja na snegu. Zahteva veliko več vaje, potrpežljivosti in drugačne tehnike.

Na letošnjem že devetem “Krk Handi Tricks” so se poleg domačinov pomerili še tekmovalci iz Francije, Italije in Slovenije. Na 300 metrov dolgi progi so tekmovali tudi za uvrstitve na evropskem prvenstvu v Franciji.