NA OŠ MAKSA PEČARJA V ČRNUČAH

Premagovanje različno strmih klančinAvto na ročno upravljanjeFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine se je v petek 20. aprila s projektom Različnost je zakon predstavilo na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja v Črnučah. Tokrat smo prišli na obisk v manjšem številu, saj smo izvedli le del delavnic. V okviru Tehniškega dne smo okvirno 100-tim učenkam in učencem 6. razreda predstavili društvo, jih opozarjali na nevarnosti v prometu in drugih aktivnostih, ki botrujejo poškodbam hrbtenjače. Z zanimanjem so prisluhnili našim osebnim zgodbam.  Na šolskem dvorišču so na poligonu poskušali z vozičkom premagovati ovire, lahko pa so videli tudi avto, prilagojen na ročno upravljanje. Silvo jim je pokazal, kako nastajajo umetnine s čopičem v ustih. Šolski knjižnici smo darovali kar nekaj knjig naših ustvarjalcev, razdelili pa smo tudi društveno glasilo IZZIV in jih pozvali, da tudi otroci prispevajo svoje vtise za naslednjo izdajo društvenika. Pomočnica ravnateljice Alenka Velkavrh nas je prijazno sprejela in poskrbela za vse malenkosti.