DRUGI KROG ŠAHOVSKE LIGE Z MEDNARODNO UDELEŽBO

Drugi krog je organiziralo naše društvoFOTOGRAFIJE - Drugi krog državne lige v šahu je tudi v letošnjem letu v Zavodu PRIZMA v Ponikvah organiziralo naše društvo. Šahisti so turnir posvetili občinskemu prazniku Občine Dobrepolje in mednarodnem dnevu invalidov, udeležili pa so se ga tudi šahisti in šahistke iz Banja Luke, Brćkega in domačini iz Zavoda Prizma.

Peti hitropotezni turnir je odprla direktorica zavoda Katja Vipotnik prof. def. in vsem šahistom v Ponikvah zaželela dobro počutje in uspešne dvoboje.

Po sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE se je v sedmih krogih po švicarskem sistemu za pokal občine potegovalo 32 šahistov in štiri šahistke. Osvojene točke so štele za uvrstitve tako v posamični kot ekipni konkurenci. Igralci so za razmišljanje in poteze imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.

Prvi v ekipni konkurenciZa uvrstitve v drugem krogu državne lige so tekmovale ekipe iz DP Prekmurja in Prlekije, DP Istre in Krasa, DP jugozahodne Štajerske in ekipa organizatorjev DP ljubljanske pokrajine.

Zmagovalni pokal občine  je osvojila ekipa našega društva (15,5), druga je bila ekipa Banje Luke (15,5), tretja pa ekipa DP jugozahodne Štajerske (14,00) .

Pokale sta prejela tudi najboljša šahistka Nada Marušić – BL (6) in najboljši šahist  Edo Planic – član DP-LJ (7) .

V posamični ženski konkurenci je zlato kolajno osvojila Nada Marušić (6) BL, srebrno Jožica Kerč (4) DP-CE, bronasto pa  Anica Radej (4) DP-NM.

V konkurenci šahistov je prvo mesto in zlato kolajno osvojil najboljši šahist med paraplegiki Edo Planinc (7) DP-LJ, drugi je bil Slavko Ivković (6) BL, tretji pa Radoslav Matić (6) DP-CE.

Kolajne so prejeli tudi najboljši trije šahisti - stanovalci doma – Anton Pirnat (5), Vinko Klobučarič (2) in Peter Resnik (2). Tekmovanje je brez zapletov vodil arbiter Marko Jurič.

Ob razglasitvi rezultatov je športnike nagovoril predsednik društva Gregor Gračner, ki se je najprej zahvalil gostiteljem za lep sprejem, povedal nekaj besed o ligaškem tekmovanju, nato pa pozornost namenil šahistom iz BiH in mednarodni izmenjavi.

Najboljšim šahistkam, šahistom in ekipam je pokale in kolajne podelila, direktorica zavoda Katja Vipotnik.

V zavodu so šahiste izredno gostoljubno sprejeli, vse organizacijske niti odlično pripravljenega novoletnega turnirja, oz. II. šahovskega kola pa so bile v rokah Zlatka Bernaška.