S kombiji na leto prevozimo skoraj 100.000 kilometrov

Slovesen prevzem kombijaNamesto klopi udobni in snemljivi sedežiKombi Ford Transit DMR 2.2 TDCI s 140 konjskimi močmi smo kupili v podjetju Summit Motors d.o.o., ki nam je pri nakupu dalo izdaten popust (14.319 €). Sortimo d.o.o., ki je namestilo zadnjo klančino, šest posameznih odstranljivih sedežev in nosilce za pritrditev vozičkov, pa je sponzoriralo del svojih storitev (3.000 €). Kombi je svoje poslanstvo začel 16. junija 2012 s prvo vožnjo na srečanje v Ribnico

.

To je prva in veliko bolj praktična predelava kombija v našem društvu. Vsi dosedanji so imeli dvignjen pod in stransko klančino tako, da so se naši potniki lahko presedli na sedeže. Nov kombi pa ima dovolj prostora za dostop z vozičkom do vseh šestih sedežev. Odstranitev sedežev je v primerjavi s težkimi klopmi enostavna in lahka, omogoča pa vrsto kombinacij. Za daljša potovanja bomo za vozičke in prtljago nabavili primerno prikolico.

Klančina je položnaTrak sta prerezala Zlatko in MarijaV humanitarni akciji nam je preko donatorskih, sponzorskih in lastnih sredstev v rekordnem času uspelo zbrati denar za nakup in predelavo vozila. V akciji je od 38 sodelovalo kar 31 občin in s tem pokazalo, da podpirajo izvajanje naših socialnih programov. Skupaj so prispevale 21.800 €, 14.780 € pa drugi sponzorji in donatorji.

To so:

Občine: Hrastnik, Lukovica, Ljubljana, Litija, Kamnik, Medvode, Kočevje, Trbovlje, Domžale, Ivančna Gorica, Zagorje ob Savi, Cerknica, Mengeš, Moravče, Ig, Komenda, Log Dragomer, Dol pri Ljubljani, Škofljica, Sodražica, Polhov Gradec, Grosuplje, Ribnica, Vrhnika, Loška dolina, Brezovica, Videm - Dobrepolje, Horjul, Velike Lašče, Vodice in Bloke.

Sponzorji in donatorji: Sumit Motors d.o.o., Sortimo d.o.o., Avto Cesar d.o.o., Soča Oprema d.o.o., Inotherm d.o.o., Petrol d.d., Sanolabor d.d., Elektronček d.o.o., MzM- Motoristi za motoriste, Hella Saturnus d.o.o., Telekom Slovenije d.d., First - Rototehnika s.p., Petrol servisi:, Vrhnika 1 in 2, Črnuče 1 in 2, Rovte, Endress&Hauser d.o.o., Lavaco d.o.o., Kemijski inštitut, MVA d.o.o., Vendo Pušnik d.o.o., Pirnat d.o.o., W-est d.o.o., Korona d.d, G-MM d.o.o., Mercis d.o.o, Jana Kokalj, Euroin Fond d.o.o, LM Veritas d.o.o, ZSSS, Bitex d.o.o, Ruski svet d.o.o, Ortosana d.o.o, Inštitut Nove revije, Rekon d.o.ol, Pris d.o.o, Marija Polak, Meri Poklukar, Kvader MT d.o.o, Olma d.d, Družina Logar, Dejan Zupančič, Geološki zavod SLO in Rok Bucuk,