Slavko Ivančič je med tetraplegiki osvojil prvo mestoPrvo mesto tudi za Cvetko ŠtirnFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 5. novembra na kegljišču v Radencih pripravilo prvi krog državne lige v kegljanju. S tem tekmovanjem so hkrati zabeležili tudi 19. memorial Jožeta Magdiča, ki je bil pobudnik kegljanja med paraplegiki in tetraplegiki. Prehodni pokal je osvojila ekipa DP severne Štajerske, naša ekipa je osvojila drugo mesto.

Na štiristeznem kegljišču se je s stodvajsetimi lučaji (60 na polno in 60 na čiščenje) pomerilo 33 kegljačev in kegljačic iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Ob tem naj povemo, da bi se tekmovanj v državnih ligah morale udeležiti vse ekipe.

Med kegljačicami je prvo mesto osvojila Cvetka Štirn – (LJ) 360, drugo Nataša Godec – (MB) 333, tretje pa Marta Janežič 326 (MS) .

V konkurenci moških je največ kegljev podrl Miran Jernejšek - (MB) 436, na drugo mesto se je uvrstil Franc Simonič (MB) 432, na tretje pa Tone Kanc – (NM) 401.

Pri kegljačih tetraplegikih je bil najboljši Slavko Ivančič – (LJ) s 426 podrtimi keglji, drugo mesto je osvojil Vinko Hauzer MB) 385, tretje pa Henrik Plank – (CE) 375.

Starejši kegljači so tekmovali v skupini Veterani. Vsa prva mesta so osvojili kegljači organizatorjev. Prvi je bil Anton Simonič, drugi Franc Borovnjak, tretji pa Ludvik Škraban.

REZULTATI EKIPNEGA TEKMOVANJA:

1. 1.Ekipa DP severne Štajerske (1641)
  2. 2.ekipa DP ljubljanske pokrajine (1533)
  3. 3.ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1483)
  4. 4.ekipa DP jugozahodne Štajerske (1347)
  5. 5.ekipa DP Gorenjske (1208)
  6. 6.ekipa DP Koroške (1114)
  7. 7.ekipa DP Istre in Krasa (1112)
  8. 8.ekipa DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (680 dva kegljača)

Za pravilen potek tekmovanja sta skrbela sodnika Robi Drvarič in Anton Kos, pokale in medalje pa je podelil predsednik DP Prekmurja in Prlekije Stanko Novak. Ob razglasitvi rezultatov so se organizatorji za dolgoletno in uspešno vodenje kegljanja pri Zvezi zahvalili Zlatku Bernašku.