ZČETEK PRVE SLOVENSKE CURLING LIGE

curling1curling2V ledeni dvorani Drsališča Zalog se je 5. decembra začela 1. slovenska curling liga v kateri je prijavljenih 16 ekip in ima značaj rekreativne lige. V ligi med neinvalidnimi igralci curlinga v A skupini nastopa tudi ekipa DP ljubljanske pokrajine, ki jo pod vodstvom trenerja Janeza Vencelja sestavljajo: Mojca Burger, Robert Žerovnik, Milan Zlobko, Uroš Jurečič in Bojan Lukežič.

Naša ekipa (Burger, Žerovnik, Zlobko, Jurečič) je prvo tekmo odigrala z ekipo Gold team in na veliko presenečenje zmagala z rezultatom 4:1. Malo je manjkalo, da bi naši igralci še enkrat presenetili, saj so tekmo z moštvom Decibeli iz Zaloga izgubili v zadnjem endu z rezultatom 5:6.

Skupina B bo v Športni dvorani Podmežakla na Jesenicah tekme odigrala 23. decembra 2011. Vsaka ekipa bo v ligi odigrala po sedem tekem, trikrat po dve tekmi ter enkrat po eno. Finalni del bo v sedmem terminu.