XVI. RADEJEV MEMORIAL

PRVO MESTO PLANINCU, TRETJE ŠKANTLJU

radej-11-1radej-11-2FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 25. maja 2011 v svojih prostorih pripravilo že šestnajsti šahovski turnir v spomin Jožetu Radeju. Jože je bil prvi predsednik dolenjskih paraplegikov, hkrati pa velik ljubitelj in igralec kraljevske igre na črno belih poljih. Zato je povsem razumljivo, da je društvo tradicionalno šahovsko tekmovanje posvetilo njemu v spomin.

Na tokratnem turnirju se je pomerilo 20 šahistov iz DP CE, DP MB, DP KP, DP LJ, DP NM in šahist iz doma Prizma Ponikve. Med njimi tudi dve šahistki. Dodamo naj, da je na vseh dosedanjih turnirjih tekmovala

Radejeva soproga Anica, velikokrat pa tudi njuna hčerka Alenka. Nekajkrat je na turnirjih zmagala tudi odlična šahistka in Radejeva nečakinja Mojca Grilc.

Po dobrodošlici vodje športa Mirka Sintiča je arbiter Ludvik Cvirn pred začetkom tekmovanja vse tekmovalce seznanil s pravili tekmovanja, nato pa so tekmovalci v posamični konkurenci odigrali sedem kol po švicarskem sistemu. Igralci so za posamične »partije« imeli za razmišljanje in poteze na voljo deset minut, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst. Igrali so pravilih FIDE – dodatek za pospešeni hitropotezni turnir.

Po končanem tekmovanju je igralcem za osvojena mesta čestital predsednik društva Jože Okoren, ki je med drugim omenil pomembno vlogo Jožeta Radeja tako na društvenem kot na šahovskem področju. Nato so predsednik društva, vodja športa in sodnik najboljšim podelili lične kolajne.

Prvo mesto je osvojil naš član - najboljši šahist med paraplegiki in tetraplegiki Edo Planinc (7) iz DP ljubljanske pokrajine, drugi je bil Marjan Gorjup (6) Prizma, tretji pa mladi šahist našega društva Jakob Škantelj (5).

Vsi udeleženci spominskega turnirja so po razglasitvi rezultatov prejeli lične majice.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook