SOCIALNI POVERJENIKI ZASLUŽNI PRI ZBIRANJU PODPISOV

poverjeniki-n1poverjeniki-n2Kako pomembna je naša dobro organizirana mreža sedemnajstih socialnih poverjenikov se je pokazalo pri zbiranju podpisov za zakonodajni referendum proti diskriminaciji invalidov in rušenju invalidskih organizacij. Naše društvo naj bi namreč glede na število članov zbralo 1000 podpisov (povprečno vsak član 3), kar za nas paraplegike in tetraplegike v najbolj neugodnem zimskem in prednovoletnem času, predstavlja veliko težavo. No, in pri tem so se izkazali prav naši vedno aktivni socialni poverjeniki, ki predstavljajo prvi stik z našimi člani. Z obiski, telefonskimi klici ali E-pošto so animirali člane in do 13. decembra zbrali več kot 700 podpisov. Torej se približujemo zastavljenem cilju.

Verjamemo, da bodo predstavniki NSIOS-a kljub težkim pogojem in neugodnem času zbiranja, Državnemu zboru v roku predali več kot 40.000 podpisov.