PRI ZBIRANJU PODPISOV PRESEGLI PRIČAKOVANJA

Predsednik društva predaja podpise predsedniku ZvezeInvalidske organizacije združene v NSIOS so do 21. decembra 2011 zbirale podpise za zakonodajni referendum proti diskriminaciji invalidov in rušenju invalidskih organizacij. Med njimi tudi naše društvo, ki je pri zbiranju preseglo vsa pričakovanja. Predsednik Društva Gregor Gračner je namreč predsedniku Zveze paraplegikov Slovenije Danetu Kastelicu naslednji dan izročil skoraj 1.300 podpisov. Skoraj smo zapisali zato, ker podpisi še prihajajo. In tako je v povprečju vsak naš član zbral več kot 4 podpise, kar za nas gibalno ovirane in v zimskem času, ni bilo tako enostavno.

Ob tem moramo posebej pohvaliti vseh 17 socialnih poverjenikov, ki so znali animirati naše člane. Pohvaliti moramo Alenko Tratnjak, Tadeja Horvata in Ljubišo Gajiča, ki podpise zbirali pred Upravno enoto Bežigrad in tiste naše člane, ki so se še posebej izkazali – Živan Miljkivič (90), Žiga Bajde (71), Veselka Pevec (64), Pavla Maksimovič (56), Janja Balantič (45), Tone Zakrajšek (35), Slavko Ivančič (32), Emil Filipič (30), Gregor Gračner (30), Peter Kralj (30), Cvetka Štirn (24) in Štefan Glavan (21).

Ob teh podatkih lahko govorimo o pripadnosti do organizacije in sposobnosti vodstva društva.