PESTRO SILVESTROVANJE Z OBČNIM ZBOROM

silvestrovanje1FOTOGRAFIJE - silvestrovanje2Leto 2011 se počasi izteka, zato smo se člani DP ljubljanske pokrajine 18. decembra ponovno in polnoštevilno zbrali v restavraciji Hotela in Casina Kongo v Grosupljem, da bi se od njega tudi dostojno poslovili. Veliko se nas je zbralo, veliko naših članov pa smo na silvestrovanje pripeljali kar z osmimi kombiji. Povemo naj, da si ob takih priložnostih pokrajinska društva s prevozi med seboj pomagamo. No, tokrat pa smo na začetku srečanja nekaj časa namenili izrednemu občnemu zboru, na katerem smo na predlog Upravnega odbora sprejeli Pravilnik o volitvah. Občni zbor nam res ni vzel veliko časa, pa tudi dobrega in veselega prednovoletnega razpoloženja ni pokvaril.

Zabavni program, ki ga naša ekipa pod vodstvom Mojce Burger vsako leto pripravi je vedno pester in bogat. Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Gregorja Gračnerja, je predvsem moškemu delu občinstva nekoliko hitreje kri po žilah pognalo enajst brhkih mažoretk iz Ribnice. Vodila jih je hčerka našega člana Sabina Ivančič. V nadaljevanju veselega popoldneva nam je nekaj zimzelenih pesmi zapela Monika Bergant, dijakinja srednje Zdravstvene šole, za tem pa so nam posebno presenečenje pripravili plesalci našega društva. Za krstno predstavitev jih je pripravil Klemen Pirman. Skupina imena še nima, je pa požela največji aplavz večera.

silvestrovanje3silvestrovanje4Med programom, ki ga je prepletala izbrana glasba po izboru Marina in Slavka, se nam je pridružila ekipa centra AVTO-CESAR, direktor Robert Černigoj, pa je ob tej priložnosti predsedniku društva slovesno izročil ček v vrednosti 4.800 € za nakup novega kombija. Avto-Cesar nam je namreč v akciji za nov kombi od vsakega prodanega avtomobila namenil 100 €. Ni kaj, res lepa humanitarna gesta!

Seveda brez bogatega srečelova tudi tokrat ni šlo. Glavni zadetek – deset dnevno bivanje v hišicah v Čatežu in še vrsto bogatih nagrad, so vabili k nakupu srečk. Prostovoljke delovne terapije Zdravstvene fakultete in naše osebne asistentke so prodajale srečke in nato tudi pomagale pri razdeljevanju številnih dobitkov. Teh res ni bilo malo, saj je vsaka srečka zadela.

Za zaključek zabavnega programa pa smo pripravili vedno priljubljen Bingo. Listek z najboljšo kombinacijo številk je za 2 evra kupil Robert Žerovnik, ki mu je prinesel celoten znesek vseh vplačil.

Dodamo naj še, da so nekateri naši člani z brezplačnim vstopom obiskali tudi Cazino in tam na različnih igralnih napravah preizkušali svojo srečo. Kako uspešni so bili ne vemo, če je pa kdo zadel vidnejši dobitek, vas bomo pa obvestili.

Povemo naj še, da so nam že na začetku našega druženja predstavnice Zepter predstavile posebno napravo Bioptron, ki lajša bolečine. Teh se pri nas res ne manjka, kako uspešna je naprava pa bodo zainteresirani lahko preskusili tudi na svojih domovih.