OB PROMETNEM DNEVU TUDI PREDSTAVITEV NAŠEGA DRUŠTVA

bezigrad_01bezigrad_02FOTOGRAFIJE - Na osnovni šoli Bežigrad so 26. septembra 2011 imeli I. tehniški dan z vsebinami s področja prometa in prometne varnosti. Vsem učencem in učiteljem so se s svojimi dejavnostmi predstavili bežigrajski policisti, gasilci in reševalci. S praktično vožnjo z mini avtomobilčki so učenci spoznali program Jumicar, ki otroke poučuje kako se vesti v prometnem okolju, saj so postavljeni v vlogo voznika. Na simulatorju pa so se poskusili tudi v virtualni vožnji.

S predavanjem in delavnicami pa smo sodelovali tudi predstavniki našega društva.

Anketa, ki so jo po srečanju izpolnili učenci kaže, da je bilo najbolj poučno, koristno in zanimivo predavanje o poslanstvu našega društva, življenju in delu paraplegikov in tetraplegikov ter o vzrokih in hudih posledicah, ki so nas pripeljali na invalidski voziček. Predavanje, ki so ga spremljali učenci osmega in devetega razreda, smo popestrili s projekcijo fotografij, ki so dopolnile in še bolj nazorno prikazale naše aktivnosti.

bezigrad_03bezigrad_03Teh je res veliko, učenci od tretjega razreda naprej so si jih ogledali na različnih delavnicah in panojih s fotografijami. Predstavili so se jim plesalci na invalidskih vozičkih, igralci namiznega tenisa in košarke, učenci so se poskusili v vožnji na invalidskih vozičkih in videli lepe izdelke, ko so jih izdelale spretne roke naših članic. Veliko občudovanja pa so učenci pokazali ob demonstraciji slikanja z usti. Naša slikarka (štipendistka Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami), je naredila skico, nato pa je kar nekaj učencev iz različnih skupin sliko soustvarjalo. Seveda s čopičem v ustih! Povemo naj, da jim je šlo zelo dobro od »ust,« saj je na koncu nastala zelo lepa slika z morskim motivom, ki jo je naša slikarka pustila na šoli v spomin na naše srečanje. Tako v plesu, igranju namiznega tenisa, kot v igranju košarke, so učenci tudi sami nastopili.

bezigrad_04bezigrad_06Bežigrajsko osnovno šolo nam je predstavila pomočnica ravnateljice prof. Erika Kovač in med drugim povedala, da devetletko obiskuje 289 učencev, za njihovo izobraževanje pa skrbi 40 učiteljev.

Menimo, da smo tudi na tokratnem srečanju dosegli svojevrsten uspeh, kajti tako učenci, mentorji, kot mi, smo s skupno predstavitvijo več kot zadovoljni. Če bomo pa z našimi opozorili koga pred morebitnimi različnimi posledicami nesreč z našimi opozorili obvarovali, smo pa že dosegli velik namen.