BOŽIČEK JE NAŠE NAJMLAJŠE RAZVESELI S KOŠEM DARIL

Bozicek1-11Bozicek2-11FOTOGRAFIJE - Otroke naših članov in sodelavcev v decembru vsako leto obišče Božiček. Tokrat ga je v prostorih društva že 14. decembra nestrpno pričakovalo 21 malčkov. Radovedno so se ozirali proti vratom, Božička pa od nikoder. Še dobro, da je bil tam lutkar, animator, pisec zgodb, glasbenik in pravljičar Boris Kononenko iz gledališča Mladi maj, ki jim je predstavil lutkovno igrico Vito in Svit. Joj, ko bi vedeli s kakšnim zanimanjem in komentarji so mladi nadebudneži spremljali pravljico, ki jih je učila kaj smejo in ne smejo otroci delati doma, da se ne bi poškodovali. Kako se dela z noži in vilicami, kako z likalnikom ali celo štedilnikom, kaj lahko naredi metla, če jo zajahaš in z njo poletiš in itd, itd. Vse te pasti je malega Svita učil že prekaljeni Vito. Med igrico so se otroci naučili tudi pesmico in jo večkrat zapeli.

Bozicek3-11Bozicek4-11Malčki so se v igrico, v kateri so tudi sami sodelovali, tako vživili, da so na Božička kar malce pozabili. Toda po igrici je veselo pričakovanje spet naraslo in končno se je z močnim trkanjem na vrata in polnim košem daril le prikazal. Prav za vsakega je imel lepo zavito darilo. In vsakega posebej je poklical k sebi, se z njim malo pogovoril, postavil kakšno uganko, nato pa izročil tako težko pričakovan paket. Sledilo je še skupinsko slikanje za slovo in Božičkova obljuba, da jih prihodnje leto ponovno obišče.