sah-np2sah-np1FOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 10. decembra 2010 v prostorih posebnega socialno varstvenega zavoda PRIZMA v Ponikvah, ob občinskem prazniku in podpori Občine Dobrepolje in podpori zavoda pripravilo tretji tradicionalni turnir v hitropoteznem šahu. Tokrat z mednarodno udeležbo, saj so se v sedmih kolih po švicarskemu sistemu pomerili tudi šahisti iz Banje Luke.

Pred začetkom tekmovanja je udeležence turnirja pozdravila direktorica zavoda Prizma Katja Vipotnik in vsem šahistkam in šahistom zaželela kar najboljše rezultate.

sah-np3sah-np4Rezultati, ki so jih šahistke in šahisti dosegli v dvobojih na črno belih poljih, so šteli za uvrstitve tako v posamični kot ekipni konkurenci. Ekipo so sestavljali trije tekmovalci. Vsak igralec je v posamičnemu kolu imel za razmišljanje in poteze na voljo deset, težje gibalno ovirani pa dvanajst minut.

Na turnirju je nastopilo 6 šahistk in 31 šahistov iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, po trije najboljši pa v petih ekipah – DP Maribor, DP Celje, DP Novo mesto, DP Koper, DP Ljubljana in ekipa gostiteljev Prizma.

Tekmovanje je brez zapletov vodil arbiter Marko Jurič, ki je šahiste pred tekmovanjem seznanil tudi s pravili tekmovanja.

Ob razglasitvi rezultatov in čestitkah sta športnike nagovorila – predsednik našega društva Gregor Gračner, ki se je zahvalil gostiteljem in županu čestital za občinski praznik ter župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin, ki je med drugim pripomnil: »Veseli me, da ste se tega turnirja, ki ga že tretje leto zapored organizirate ob našem občinskem prazniku, tako številno udeležili. Veselim se tudi prihodnjega sodelovanja z DP ljubljanske pokrajine in Zvezo paraplegikov Slovenije, in želim, da bi se v naš kraj radi vračali. Ker je novo leto pred vrati, pa vsem skupaj želim, vse najlepše in veliko uspehov.« Ob tem naj dodamo, da Občina Dobrepolje našo dejavnost in aktivnosti na vseh področjih, tako materialno, kot tudi moralno vsestransko podpira.

V posamični konkurenci je s 6 točkami prvo mesto osvojil naš najboljši šahist Edo Planinc, drugi je bil s 5,5 točk Stane Videtič (član našega društva, ki je tekmoval za moštvo Prizma), tretji pa s 5,5 točk Milenko Tripunović iz Banje Luke.

V ekipnem tekmovanju je prvo mesto osvojila ekipa organizatorjev DP ljubljanske pokrajine (15,5 točk), druga je bila ekipa gostiteljev Prizma (14 točk), tretja DP Istre in Krasa (12,5). Ekipa DP jugozahodne Štajerske je osvojila enako število toč (12,5), vendar je šahovskih pravilih osvojila četrto mesto. Pokale so prejeli tudi najboljši trije varovanci doma – Anton Pirnat, Lojze Orgolič, in Bojan Reichard, kolajne pa Mustafa Umič, Stanko Krivic in Vinko Klobučarič.

Šahistke so prejele kolajne in z ornamenti okrašene lesene krožnike. Za prvo mesto Nada Marušić za drugo Božena Simić (obe Banja Luka), za tretje pa Jožica Kerč (DPCE). Krožnik je v spomin na srečanje prejela tudi direktorica zavoda Katja Vipotnik.

Najboljšim šahistkam, šahistom in ekipam so pokale, kolajne in krožnike podelili: župan Janez Pavlin, direktorica zavoda Katja Vipotnik in predsednik društva Gregor Gračner.

V zavodu so nas izredno gostoljubno sprejeli in pogostili, vse organizacijske niti odlično pripravljenega turnirja pa so bile v rokah Zlatka Bernaška.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook