PRELEP DAN Z DRUŠTVOM NORMA 7 V BRJAH

brje_10FOTOGRAFIJE - Sodelovanjebrje_14 z Društvom Norma 7 iz Brij in Zvezo paraplegikov Slovenije se poglablja in postaja vse bolj prisrčno. To trditev potrjuje tudi zadnji obisk, ko je društvo 7. junija 2010 poleg DP Gorenjske in DP jugozahodne Štajerske, gostilo tudi številne članice in člane našega društva. Predsednica društva Vlasta Rebek-Dolenc, njena nepogrešljiva sodelavka Majda Birsa in pet mladenk - prostovoljk iz Ajdovščine so več kot 30 gostov iz omenjenih društev razvajale ves dan.

Po sprejemu, ki so ga poimenovali »Ko zorijo češnje« in ogledu razstave slikarke in pesnice Mihaele M. Tihelj z naslovom »Upam si biti ženska,« je pesnica DP Gorenjske Ljubica Jančar ob sodelovanju skupine 3M predstavila nekaj svojih literarnih utrinkov. V nadaljevanju kulturnega programa sta se predstavila mlada kitarista Maj Peter Pahor in Urban Boljšak - učenca glasbene šole Vinka Vodopivca, vse pa je navdušila komaj štiriletna pevka Mila Ivana.

brje_24Zaključekbrje_36 kulturnega programa sta z izbrano in tenkočutno recitacijo Ferija Lajnščka popestrila recitatorja Majda Birsa in predsednik DP Gorenjske Metod Zakotnik.

Seveda ni treba posebej poudarjati, da so vse goste ves čas druženja k pokušini vabile lepe rdeče češnje. Kako bi pa sicer brez njih pripravili to naše tradicionalno srečanje. Povemo naj še, da je vsem udeležencem dobro počutje zaželela tudi predsednica KS Dagmar Čehovin, za nameček pa so gostitelji naši Mariji za njen rojstni dan prinesli še torto.

Ob tej priložnosti so naše članice in članice DP jugozahodne Štajerske pripravile tudi zanimivo razstavo ročnih del.