PREDSTAVITEV NAŠEGA POSLANSTVA NA FILOZOFSKI FAKULTETI

filozofska1Pri društvufilozofska2 že kar nekaj časa uspešno uresničujemo projekt predstavitve društva in življenja paraplegikov in tetraplegikov po izobraževalnih ustanovah v Ljubljani. Po predstavitvi na FDV in Zdravstveni fakulteti smo se 17. februarja predstavili tudi študentom oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete v Ljubljani. Predstavitvi predsednika društva Gregorja Gračnerja, podpredsednice Mirjam Kanalec in Jožeta Globokarja so z velikim zanimanjem prisluhnili študentje drugega letnika eno in dvopredmetne pedagogike ter študentje tretjega in četrtega letnika enopredmetne pedagogike. Predstavitev so z zanimamjem spremljali  tudi predstojnik in izredni profesor dr. Janko Muršak, nosilka predmeta in redna profesorica dr. Mojca Kovač - Šebart in dr. Andreja Hočevar - docentka.

filozofska3Ob predstavitvi smo z diaprojektorjem v sliki in besedi nazorno prikazali celostno poslanstvo našega društva ter življenje in delo naših članov. Torej delovanje organizacije, izvajanje programov in številne aktivnosti, ki jih vsakodnevno izvajamo v korist naših članov. To so: socialni programi, interesne dejavnosti, prevozi, kultura, ohranjevanje zdravja, šport in rekreacija, prostovoljno delo in še vrst drugih aktivnosti.

Tokratna predstavitev in poznavanje najrazličnejših težav s katerimi se naši člani vsakodnevno srečujejo, bo bodočim pedagogom gotovo prav prišla, ko se bodo pri svojem delu srečevali z invalidnimi učenci, dijaki ali študenti. Prav tako jim bodo dobrodošle tudi praktične študijske izkušnje, ki sta jih v drugem delu predstavitve nanizala nekdanja dijaka  Mirjam Kanalec in Gal Jakič. Mirjam je na predstavitev povabila tudi svojo razredničarko in sošolko, ki sta študentom predstavili vrsto težav s katerimi so se v času Mirjaminiga študija srečevali v takrat še arhitekturno neurejeni viški gimnaziji. Torej, študentje in tudi njihovi mentorji so tako iz prve roke dobili veliko koristnih informacij, ki jih bodo v bodočem delu lahko s pridom uporabili.