dob2dob1FOTOGRAFIJE -  V letošnjem letu smo imeli kar nekaj predstavitev dejavnosti našega društva v osnovnih šolah. Zadnja je bila 24. decembra 2010 v OŠ DOB pri Domžalah, ki jo je predlagal njihov pedagog športa in naš košarkarski strokovnjak Milan Lukan.
Učencem sedmega, osmega in devetega razreda in učiteljem smo v štirih delavnicah predstavili selotno poslanstvo društva.
V prvi delavnici so Mirjam, Rok in Robert  s projekcijo slik predstavili vso dejavnost in aktivnosti društva. Predstavili so tudi  poškodbe in obolenja hrbtenjače, njihove vzroke in hude posledice, ki jih le-te pustijo. Druga delavnica je učencem in njihovim mentorjem predstavila interesne dejavnosti. Alenka in Marija sta praktično prikazali  izdelovanje ročnih izdelkov,  v njih pa so se učenci tud sami preiskusili in si izdelali svoj spominek. Slikar Silvo  je prdstavljal kulturno dejavnost in  pokazal kako nastajajo umetnije, če slikar čopič namesto z rokami drži z usti. Vzbudil je veliko zanimanja in občudovanja. dob3dob4V športni dvorani šole so se učenci seznanili z invalidskim športom, s športnimi dosežki naših športnikov, praktično pa tudi z namiznim tenisom in košarko na vozičkih, ki so ju prikazali igralci namiznega tenisa in košarkarji.
Šolo, ki jo vodi ravnateljica Barbka Drobnič je ob našem nadvse lepem in gostoljubnem sprejemu predstavila pomočnica ravnateljice Damijana Križnik Vrhovec in pripomnila, da šolo trenutno obiskuje 450 učencev, usposablja pa jih 43 učiteljic in 4 učitelji.
Menimo, da smo na tovrstnemu usposabljanju ponovno dosegli svojevrsten uspeh, kajti tako učenci, mentorji, kot mi smo s skupno predstavitvijo zadovoljni, če bomo pa koga pred morebitnimi različnimi posledicami nesreč z našimi opozorili rešili, smo pa že dosegli velik  namen. Seveda pa poglejte bogato galerijo slik, ki najbolj nazorno prikazuje našo predstavitev in sodelovanje z učenci.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook