POTEPANJE PO LJUBLJANI

civitas3FOTOGRAFIJE - Desetega civitas1junija se je kar nekaj naših članov odpravilo na potepanje po Ljubljani, ob tem pa je prof. Alenka Plemelj-Mohorič iz Zdravstvene fakultete poskrbela, da so pri tem »podvigu« sodelovale in nam pomagale študentke in študentje 2. letnika delovne terapije. Spremljale so nas od doma pa vse do mestnega jedra naše prestolnice. No, in tudi tokrat smo za prevoz do zbirne točke in nazaj izkoristili prevoz z avtobusi LPP in tudi tokrat se nam je pridružil predstavnik LPP Gregor Cunder in se pozanimal kako smo bili zadovoljni z njihovimi uslugami. Splošno mnenje je, da se njihove usluge vse bolj izboljšujejo.

civitas2Incivitas4 kaj vse smo si tokrat ogledali? Najprej smo doživeli utrip najbolj »živahne« Čopove  ulice v prestolnici in se za krajše predstavitve ustavili pred Plečnikovo mojstrovino - Tromostovjem. Na kratko smo se seznanili s projektom, predstavnica za stike z javnostjo MOL Vita Kontič pa nam je za spomin podelila pelerine CIVITAS - ELAN. Pot smo nadaljevali do Mestnega trga, kjer nam je uvoznik LONDON TAXIJEV predstavil in razkazal ta znameniti londonski taxi, seveda prilagojen za prevoz potnikov na vozičkih. Če ga boste kdaj rabili ga lahko pokličete na številki 070 500-900. In tam nam je Mateja Kregar Gliha iz Zavoda za turizem Ljubljana predstavila tudi mestno hišo in njeno ožje središče, predstavitev pa nadaljevala v sami hiši.

Seveda nas je obisk Mestne hiše še posebej navdušil. Po toliko neuspešnih prizadevanjih je v lanskem letu le doživela prenovo. Zdaj namreč lahko gibalno ovirani občani s pomočjo ploščadi in dvigala pridejo do vseh prostorov. Tam so nas lepo sprejeli in pogostili z osvežilnimi napitki, pokramljali pa smo tudi z županom Zoranom Jankovićem. Pridružil se nam je tudi naš član - svetnik Sašo Rink. V razgovoru je župan poudaril, da ima prav Sašo največ zaslug, da naša prestolnica nosi naslov »Občina po meri invalidov.« Seveda smo na to tudi mi ponosni.