NAŠ PLAVALEC ALEŠ SEČNIK - S SVETOVNIM REKRDOM

Secnik1Nasecnik2 mednarodnem tekmovanju v plavanju v Berlinu (18. - 20. 6. 2010) je naš odlični plavalec Aleš Sečnik s časom 1:37,26 postavil nov svetovni rekord na 50 m delfin (butterfly) v kategoriji S2. Še več, tudi v disciplini 50 m prsno je s časom 2:07,57  dosegel 1. mesto, odlično drugo mesto pa je s časom 6:11,17 dosegel še na 150 m mešano. Tekmoval je tudi v disciplini 50 m prosto (1:27,58) kjer je bil peti in v disciplini 50 m hrbtno kjer je s časom 1:50,86 osvojil šesto mesto. Torej same vrhunske uvrstitve za katere si Aleš vsekakor zasluži vse čestitke.

Namen udeležbe na mednarodni tekmi v Berlinu je bil - izpolnitev norm v štirih disciplinah, ki so pogoj za udeležbo na svetovnem prvenstvu. Potekalo bo od 15.-20.08.2010 v Eidhovnu na Nizozemskem.

Aleš je bil še do pred kratkim klasificiran v skupino S4, v kateri ni imel nobenih možnosti za boljše uvrstitve. Toda kljub slabemu položaju ni odnehal in je vztrajno treniral. To se mu je po uspešni preklasifikaciji v skupino S2 obrestovalo v Berlinu, hkrati pa odprlo pot v prihodnja mednarodna tekmovanja.

Mnogi imamo izkušnjo nemoči, ko se nam je zgodila nesreča, ko smo pristali na trdem. Porušili so se vsi naši dosedanji načrti in želje. Po rehabilitaciji je bilo treba začeti spet od začetka, a vendar drugače. Društveni posebni socialni programi in številne športne aktivnosti so nam pri tem lahko pomembna vzpodbuda. Vendar to ni dovolj, potrebna je vsestranska pomoč domačih. Predvsem pa je potrebna izredna volja in pogum posameznika, da se dvigne iz dna obupanosti in začne novo življenje. Čeprav z majhnimi koraki ob veliki vztrajnosti in trdem garanju.

Vse omenjeno in še mnogo več je bilo treba, da lahko danes govorimo o Alešu Sečniku, članu našega društva, ki je v plavanju postavil nov svetovni rekord. Že od malih nog se je uspešno udejstvoval v športnih aktivnostih, tako rekreativno, kot tudi tekmovalno. Zgodila se je nesreča na smučanju, sledilo je zdravljenje, rehabilitacija, nov začetek, nove želje. Željo po smučariji je nadomestil z nekaterimi drugimi športi, kmalu pa začutil prav posebno veselje do plavanja. Iz začetnega rekreativnega, je se je ob vzpodbudi staršev in trenerja dr. Bora Štrumblja, kmalu poskusil v tekmovalnem programu.

In tako je bilo trdo in vztrajno delo v vsakodnevnem treningu te dni poplačano z novim svetovnim rekordom. Še enkrat iskrene čestitke za vse odlične športne uspehe, pa tudi za krasen zgled volje ter zdrave samozavesti. Seveda pa Alešu želimo še veliko uspehov na njegovi športni in osebnostni poti.