LETOŠNJE SREČANJE KROJILA SLABA VREMENSKA NAPOVED

srecanje1FOTOGRAFIJE - Skrbnosrecanje2 in dalj časa smo pripravljali to naše tradicionalno spomladansko-poletno srečanje, pa nam jo je tokrat bolj kot slabo vreme zagodla črnogleda vremenska napoved. Zato smo se odločili, da ogled domačije Jurija Vege in domačije Krač, kjer naj bi si ogledali etnološko zbirko ter ogled Erbergerjevih paviljonov, enostavno izpustimo. Seveda je napoved o hladni in deževni soboti odvrnila tudi marsikaterega našega člana.

Toda kljub temu se je na prireditvenem prostoru Š.C. Korant pri Dolu zbralo več kot 80 udeležencev srečanja. In kljub vsemu je bilo lepo. Zbrane je najprej pozdravila podpredsednica društva Mirjam Kanalec, in jih povabila na okusni golaž, ki so ga »kuharji« z vsemi kuharskimi veščinami pripravljali celo dopoldne.

Za tem je udeležence srečanja pozdravil in nagovoril podžupan Občine Dol Jože Virant. Vsem je zaželel prijetno bivanje in dobro počutje na tej lepi izletniški točki.

srecanje3Sevedasrecanje4 smo poskrbeli tudi za veselo in nekoliko tekmovalno razpoloženje. Najprej se je 12 igralcev pomerilo v ruskem kegljanju. Največ kegljev je podrla Matilda Šalamun, druga je bila Nada Begič, tretji pa Izidor Križnik. V pikadu (13 igralcev) je imel najbolj natančne mete Marjan Zupančič, druga je bila Majda Ravnikar, tretji pa Stane Ramšak. Prvi trije so tako v ruskem kegljanju kot v pikadu prejeli kolajne.
Že nekako tradicionalen je na teh naših srečanjih postal Bingo, ki med igralce vedno prinese nekoliko adrenalina in hazarda. Tokrat je izžrebane številke na svojem listku imela Majda Ravnikar in si prislužila 121 € (izkupiček vseh vplačanih listkov).

Večina je na srečanje prišla s svojimi vozili, tistim, ki niso imeli svojega prevoza pa je društvo omogočilo prevoz s kombiji.

In kot se za tako srečanje spodobi smo poskrbeli za specialitete na žaru, članom so pa pomagale osebne asistentke: Vesna, Nevenka, Alenka in Zdenka. Za glasbo je skrbel Marino, za celotno organizacijo pa s svojo ekipo Mojca Burger.