II. KROG STRELSKE LIGE IN II. EKIPNO TEKMOVANJE

2-kolo1l2-kolo4lFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je že po tradiciji organizator drugega kroga strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije. Tradicionalno pa je postalo tudi ekipno tekmovanje, na katerem se strelke in strelci ob občinskem prazniku pomerijo za pokal Občine Dobrepolje. Tekmovanje je naše društvo v sodelovanju s Strelskimi društvom Bukovec in ob podpori občine Dobrepolje 5. decembra 2010 pripravilo na strelišču v Jakličevem domu na Vidmu.

Strelci paraplegiki so s serijskimi puškami tekmovali v skupni SH1, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa v skupini SH2. Tekmovalci so pred tekmovanjem imeli na voljo dve preizkusni tarči s poljubnim številom strelov, v tekmovanju pa 40 strelov in 20 tarč. V ekipi našega društva so tekmovali

Veselka Pevec, Viktor Rupnik in Štefan Glavan. Dodamo naj, da je bila Veselka edina ženska tekmovalka in da ji je Jože Kaplan za vsa tekmovanja priredil naslonjalo za streljanje v položaju »leže in stoje«.

Na strelišču so najprej nastopili strelci organizatorja, za njimi so tekmovali nekoliko bolj oddaljeni tekmovalci iz DP jugozahodne Štajerske ter DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, nato pa še strelci iz najbolj oddaljenih društev severne Štajerske, Prekmurja in Prlekije. Strelci iz DP Istre in Krasa, ter DP severne Primorske so zaradi slabših vremenskih razmer sodelovanje odpovedali.

2-kolo3l2-kolo2lV posamični konkurenci je v kategoriji SH1 imel najbolj mirno roko imel najboljši strelec med paraplegiki, svetovni prvak in trikratni paraolimpijski podprvak Franc Pintar (DP-MB) , ki je nastreljal 372 krogov, drugi je bil s 366 krogi Franc Jožef (DP-MS), tretji pa s 359 krogi Franci Škrbina (DP-NM).

V kategoriji SH2 je s 376 krogi zmagal Slavko Dunaj (DP-MS), drugo mesto je s 363 krogi osvojil Leon Jurkovič (DP-MS), tretje pa s 338 krogi Mladen Fabjan (DP-CE). Naša tekmovalka Veselka Pevec je zadela 343 krogov

Zmagovalni pokal občine so na drugem, tokrat že tradicionalnem ekipne tekmovanju, osvojili strelci DP Prekmurja in Prlekije s 1105 krogi, drugi so bili strelci DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja s 1046 krogi, tretji strelci DP Severne Štajerske s 1039 krogi, četrti s 1020 krogi strelci DP ljubljanske pokrajine, peti pa strelci DP jugozahodne Štajerske z 994 krogi . V posamični konkurenci so najboljši tekmovalci prejeli kolajne in praktične nagrade, zmagovalne ekipe pa pokale. Na tekmovanju je nastopilo 20 tekmovalcev, tekmovanje pa sta brez zapletov vodila prekaljena strelca Jože in Janez Kaplan.

Ob razglasitvi rezultatov je strelke in strelce nagovoril župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin, ki je obljubil sodelovanje občine pri organizaciji naslednjih strelskih kol. Ob odličnih pogojih za organiziranje tekmovanj si župan želi čim številčnejše udeležbe strelcev parapleginj in paraplegikov. Za tem je podelil še kolajne in pokale.