kongo-1kongo-2FOTOGRAFIJE - Lepa zimska idila z novo zapadlim snegom! Ravno pravšnja za primerno slovo od starega leta, ki se počasi izteka. In tako je 18. decembra 2010 tudi bilo, ko smo se ponovno in polnoštevilno zbrali v restavraciji Hotela in Cazina Kongo v Grosupljem. Kar četrtino udeležencev pa smo na tradicionalno novoletno srečanje pripeljali s kombi vozili.

Po gostoljubnem sprejemu in dobri postrežbi je ob zdravici s kozarčkom rujnega vsem vse najlepše v letu zaželel predsednik društva Gregor Gračner. Omenil je nekaj pomembnih ciljev,

ki naj bi jih v prihodnjem letu uresničili, med njimi pa najbolj smelega – projekt novih delovno bivalnih prostorov.

kongo-3kongo-4Za uvod v veselo razpoloženje je najprej poskrbela naša odlična pevka Alenka Godec. S svojim temperamentnim nastopom je res dvignila novoletno vzdušje. In kdo ne pozna popularnih pesmi, ki jih je zapela: »Danes je srečen dan, Vsi ljudje hitijo, Ti si moja roža« in še in še. Nato pa so popoldne, ki se je prevešalo v večer popestrili plesalci: plesne skupina STEP »N« ROLL, v kateri sta dva plesalca na vozičkih zaplesala s parom neinvalidnih soplesalcev. V skupni pleše tudi naš član Lutfi Abdullahu. Plesni nastop sta nadaljevala in navdušila še plesni par Katja Plut in Domen Ban v latinsko ameriških plesih, piko na i pa so postavile brhke plesalke plesno navijaške skupine Ladies.

Srečo je v obliki dokaj bogatih in zanimivih dobitkov prinašal tudi nepogrešljiv srečelov z bogatimi nagradami, srečo pa so številni udeleženci letošnjega novoletnega srečanja z brezplačnim vstopom iskali tudi v znamenitem Cazinu hotela.

Povemo pa naj še, da je vse udeležence prednovoletnega srečanja pozdravil in nagovoril tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Obljubil je, da bo MOL tudi v prihodnje sodelovala z nami in nas po svojih močeh podpirala. Ob tem pa je naši Ani izrekel najlepše čestitke za njen rojstni dan.

Za dobro razpoloženje sta vseskozi skrbela harmonikar Boris Gunzek in klaviaturist Franci Matko, za nemoten potek celostne prireditve pa: Mojca Burger s sodelavkami, Marino in Slavko in naše osebne asistentke in asistent. Veseli pa smo, da so se našega srečanja udeležili tudi novi paraplegiki, ki so trenutno na medicinski rehabilitaciji v URI Soča.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook