PREDSTAVITEV POSLANSTVA DRUŠTVA

fdv2fdv1Pri društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine smo se na zadnji seji Upravnega odločili, da bomo na osnovnih, srednjih in višjih šolah začeli predstavljati našo organizacijo ter delo in življenje paraplegikov in tetraplegikov. Namen dokaj širokega in zahtevnega projekta že v osnovi ponuja ozaveščanje in predstavitev naše poškodbe in njene vzroke. Prvo tovrstno spinalnio poškodbo smo predstavili študentom na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Hkrati s predstavitvijo smo študente povabili tudi k prostovoljnemu delu ki ga v našem društvu že kar nekaj let uspešno izvajamo.
Ob predstavitvi smo s slikami in tekstom z diaprojektorjem nazorno prikazali celostno poslanstvo našega društva. Torej delovanje organizacije, izvajanje programov in številne aktivnosti, ki jih vsakodnevno izvajamo v korist naših članov. To so: socialni programi, interesne dejavnosti, prevozi, kultura, ohranjevanje zdravja, šport in rekreacija, prostovoljno delo in še vrst drugih aktivnosti.
Predsednik društva Gregor Gračner, podpredsednica društva, Mirjam Kanalec in urednik spletne strani Jože Globokar, ki so študentom predstavili našo organizacijo, so se s študentom in mentorjem doc. prof. Mitjem Krajnčanom po predstavitvi zadržali še v dodatni predstavitvi in prijetnem pogovoru.