BOŽIČEK JE NAJMLAJŠIM PRINESEL ZVRHAN KOŠ DARIL

bozicek1FOTOGRAFIJE - 16. decembrabozicek2 2009 je bilo v naših društvenih prostorih še posebej živahno in veselo. Skoraj 30 otrok naših članov in sodelavcev je namreč nestrpno pričakovalo prihod Božička, še posebej pa njegova pisana darila. Ker pa v takih trenutkih čas izredno počasi teče, je neučakanim malčkom pričakovanje popestril lutkar, animator, pisec zgodb, glasbenik in pravljičar Boris Kononenko - gledališče Mladi Maj.

Prav za to priložnost jim je pripravil lutkovno igrico »MOJ DOMEK«, ki predstavlja malega Zmajčka Jurčka, ki srečno živi na Ljubljanskem Barju. Nekega dne se je nad barjem razbesnela huda nevihta in zmajčku Jurčku uničila dom. V jajčni lupini je priplul do Ljubljane, kjer so ga utapljajočega rešili otroci. Skupaj so poiskali nov dom in ga tudi našli! Grajski slaščičar Sladki Zmajček, ki živi na Ljubljanskem Gradu je Jurčka posvojil in mu ponudil topel dom. Ker so v igrici sodelovali tudi otroci, so se v dogajanje tako vživeli, da so na Božička skoraj že pozabili. No, radovedne glavice so se vse bolj pogosto obračale proti vratom in po končani predstavi končno le priklicale tako težko pričakovanega Božička in njegov zvrhan koš bogatih daril.