2. NOVOLETNI MEDDRUŠTVENI ŠAHOVSKI TURNIR V PONIKVAH

sah1_09FOTOGRAFIJE - Našesah2_09 društvo je 11. decembra v prostorih posebnega socialno varstvenega zavoda Prizma v Ponikvah pripravilo II., sedaj že tradicionalni novoletni meddruštveni šahovski turnir. 26 šahistk in šahistov iz DP jugozahodne Štajerske, DP Istre in Krasa, DP ljubljanske pokrajine ter zavoda Prizma, se je na črno belih poljih pomerilo tako v ekipni kot posamični konkurenci.

Med ekipami je zmagovalni pokal osvojila ekipa DP Istre in Krasa, druga je bila ekipa domačinov (Prizma), tretja ekipa organizatorjev - DP ljubljanske pokrajine, četrta ekipa DP severne Štajerske, peta pa ekipa DP jugozahodne Štajerske.

V posamični konkurenci je s šestimi točkami slavil Vojko Gašperut (DPIK), drugo mesto je prav tako s šestimi točkami osvojil Marjan Gorjup (Prizma), tretje pa s petimi točkami Franc Pinter (DPSŠ).

Turnir sta podprla Občina Dobrepolje in zavod Prizma, zato se organizatorji županu Janezu Pavlinu in direktorici zavoda Katji Vipotnik, še posebej lepo zahvaljujejo. REZULTATI