SLOVESEN DOGODEK NA ZAPLANI
b_200_0_16777215_00_images_stories_novice-08_Bratstvo-1.jpgFOTOGRAFIJE - 27. april je bil na Zaplani za Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov, ki ga vodi naša članica Ljuba Zakovšek, nadvse pomemben in slovesen dan. Odprli in blagoslovili so namreč obnovljen dom s prizidkom in ga poimenovali Dom bratstva na Zaplani. In tako se je na to lepo pomladansko nedeljo uresničila deset let stara želja številnih članov bratstva. Dom, ki ima v pritličju velik družabni prostor v nadstropju pa sobe za priložnostno bivanje, bo služil različnim plemenitim dogajanjem, duhovnim vajam in delavnicam. V njem se bodo zbirali in družili člani bratstva in drugi invalidi ter tako uresničevali svoje poslanstvo.
b_200_0_16777215_00_images_stories_novice-08_Bratstvo-2.jpgZa uresničitev tega velikega cilja ima prav gotovo največ zaslug član našega društva Rafko Jurjevčič iz Vrhnike, ki je v teh desetih letih neutrudno iskal pokrovitelje, donatorje in druge, ki so prispevali sredstva za postopno gradnjo prizidka in dvigala. Ob tem velja posebej omeniti SCT in predsednika uprave ing. Ivana Zidarja, ki je na pobudo pokojnega predsednika države dr. Janeza Drnovška - kot donator opravil vsa gradbena dela. Tu je še vrsta drugih, brez katerih se vrata doma ne bi odprla. Ob odprtju se je vsem zahvalil upravitelj doma Rafko Jurjevčič, najbolj zaslužnim pa kot skromno pozornost podelil slike slikarjev Željka Vertlja, Benjamina Žnidaršiča in Vojka Gašperuta.
Pred otvoritvijo je v bližnji cerkvi sv. mašo daroval koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak, nato pa je sledil bogat kulturni program, ki ga je vodila naša pesnica Darinka Slanovec. Nastopil je mešani cerkveni zbor Zaplana, flavtistki Tina in Jerca, pesmi Marjetke Smrekar, Darinke Slanovec in Benjamina Žnidaršiča je brala Vesna Grbec, celotno prireditev pa so popestrile še narodne noše in harmonikar Matevž Kink.
Po blagoslovu, otvoritvi in ogledu doma je bilo na dvorišču družabno srečanje.