OTROKE NAŠIH ČLANOV IN SODELAVCEV OBISKAL BOŽIČEK

bozicek-08FOTOGRAFIJE - 18. decembra je bilo v našem društvu še posebej živahno. V dnevnem prostoru se je namreč zbralo kar 22 otrok naših članov in sodelavcev ter nestrpno pričakovalo Božička in njegova darila. No, čakanje jim je krajšal lutkar, animator, pisec zgodb, glasbenik in pravljičar Boris Kononenko - Mladi Maj, ki je posebej za njih pripravil lutkovno igrico - »Božična sreča.« Otroci so v predstavi tako uživali in sodelovali, da so pozabili na vse okrog sebe.

 

Z velikim zanimanjem so spremljali »hudobina Telebana,« ki je Božičku kradel darila. Toda otroci so poklicali »policaja bozicek_08Lojzeta« in mu povedali, kje se hudobin Teleban skriva. Sledil mu je k babici na kmetijo, nato h krtku, za tem pa še na grad v grajsko klet kjer ga je končno prijel. Hudobin Teleban je bil grd in ni imel nikogar na svetu, ki bi ga imel rad. Naši malčki so ga podučili, da darilo ne prinaša sreče ampak da sreča prinaša darilo. Zato so otroci v vrečo pihnili vsak svoj delček sreče in mu jo kot srček pripeli na prsi. Teleban je postal srečen, se spreobrnil in vsa darila vrnil Božičku. In tako so otroci s pesmijo končno le priklicali Božička, ki jim je prinesel tako težko pričakovana darila in še celo vrečo bonbonov.

Ja, lepo je bilo pogledati te srečne obrazke in iskrice v očkih naših malčkov, ki jim jih je to popoldne pričaral resnično pravi animator Boris Kononenko.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook