OTROKE NAŠIH ČLANOV IN SODELAVCEV OBISKAL BOŽIČEK

bozicek-08FOTOGRAFIJE - 18. decembra je bilo v našem društvu še posebej živahno. V dnevnem prostoru se je namreč zbralo kar 22 otrok naših članov in sodelavcev ter nestrpno pričakovalo Božička in njegova darila. No, čakanje jim je krajšal lutkar, animator, pisec zgodb, glasbenik in pravljičar Boris Kononenko - Mladi Maj, ki je posebej za njih pripravil lutkovno igrico - »Božična sreča.« Otroci so v predstavi tako uživali in sodelovali, da so pozabili na vse okrog sebe.

Z velikim zanimanjem so spremljali »hudobina Telebana,« ki je Božičku kradel darila. Toda otroci so poklicali »policaja bozicek_08Lojzeta« in mu povedali, kje se hudobin Teleban skriva. Sledil mu je k babici na kmetijo, nato h krtku, za tem pa še na grad v grajsko klet kjer ga je končno prijel. Hudobin Teleban je bil grd in ni imel nikogar na svetu, ki bi ga imel rad. Naši malčki so ga podučili, da darilo ne prinaša sreče ampak da sreča prinaša darilo. Zato so otroci v vrečo pihnili vsak svoj delček sreče in mu jo kot srček pripeli na prsi. Teleban je postal srečen, se spreobrnil in vsa darila vrnil Božičku. In tako so otroci s pesmijo končno le priklicali Božička, ki jim je prinesel tako težko pričakovana darila in še celo vrečo bonbonov.

Ja, lepo je bilo pogledati te srečne obrazke in iskrice v očkih naših malčkov, ki jim jih je to popoldne pričaral resnično pravi animator Boris Kononenko.