NAŠE DRUŠTVO ORGANIZATOR 2. KOLA STRELSKE LIGE
strelj1Strelci paraplegiki, tetraplegiki in tetrapleginje so v Jakličevem domu na Vidmu »odstreljali« II. kolo strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije. Na strelišču so najprej nastopili strelci organizatorja, za njimi so tekmovali nekoliko bolj oddaljeni tekmovalci iz DP jugozahodne Štajerske ter DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, nato pa še strelci iz najbolj oddaljenih društev - DP severne Štajerske, DP Istre in Krasa, DP Prekmurja in Prlekije ter DP severne Primorske. Strelke in strelci so v streljanju s serijsko zračno puško tekmovali v posamični konkurenci, tekmovanje pa je pod vodstvom Jožeta in Janeza Kaplana iz Strelskega društva Bukovec ter naše najboljše strelke Veselke Pevec in veterana med strelci Zlatka Bernaška, odlično pripravilo in izvedlo DP ljubljanske pokrajine.
strelj2Izvedbo II. kola je podprla občina Dobrepolje, župan Janez Pavlin pa je po  razglasitvi rezultatov med drugim pripomnil: »Ker v naši občini živi deset članov vašega društva, je že naša moralna dolžnost, da vas podpiramo in z vami dobro sodelujemo. Sodelovanje je res dobro zato vas že danes vabim na podoben strelski turnir, ki bi ga pripravili ob občinskem prazniku 6. decembra drugo leto. Ta turnir naj bi postal tradicionalen, obogatili pa ga bomo s praktičnimi nagradami.«
Referent za streljanje Zlatko Bernašek, je ob zaključku strelske sezone v letu 2008 strnil in razglasil rezultate. Najboljši med njimi so:
1. Gorazd Tiršek, 2. Franc Pinter, 3. Franc Jožef, 4. Dunaj Slavko, 5. Tine Gorenc in najboljša med strelkami Veselka Pevec.
Najboljši rezultati 2. kola: 1. Jožef Franc - MS - 372 krogov, 2. Slavko Dunaj - MS - 358, 3. Franc Pinter - MB - 358, 4. Tine Gorenc - NM - 355 in 5. Zdenko Lilek - MB - 349 krogov.
Po dveh kolih vodi Jožef Franc - 742, drugi je Franc Pinter - 729, tretji Tine Gorenc - 714, četrti Slavko Dunaj - 704 in peti Željko Geci 687 krogov.