NAŠE DRUŠTVO GOSTILO UPRAVNI ODBOR ZPS

UO-ZPSZ novim predsednikom Zveze paraplegikov Slovenije, Danetom Kastelicem, je prišla tudi novost - upravni odbori ZPS so vsakokrat sestane v drugem pokrajinskem društvu paraplegikov. In to skoraj vsak mesec. Predsednik Zveze želi tudi na ta način povečati povezavo med Zvezo in društvi, saj je bilo v preteklosti izrečenih veliko pripomb na to, da ni dovolj medsebojnega sodelovanja. Poleg tega tudi predsedniki društev spoznavajo druga društva.

Tako je letos UO Zveze bil že v Novem mestu in Mariboru. 16. decembra pa je bila v prostorih Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine 5. seja UO ZPS. Čeprav je bilo na dnevnem redu »samo« 9 točk, pa je zadnja točka »Razno« obsegala kar 16 podtočk. V 5-ur trajajoči seji so poleg poročila Nadzornega odbora in sprejetja programa FIHO za leto 2009 obravnavali pravilnik o priznanjih in poslovnik o delu Gradbenega odbora, ki ju je upravni odbor predlagal v potrditev Skupščini ZPS. Direktor Doma paraplegikov Pacug Jani Trdina je predstavil možne variante za financiranje dokončanja Doma. Govorili so o 40-letnici Zveze in 30-letnicah pokrajinskih društev ter o vsebini obeležitve tega dogodka. UO je potrdil zapisnik socialne komisije, ki je 25-tim članom odobrila socialno pomoč, in 90 članom, ki bivajo v domovih starejših občanov, dodelila božičnico v višini 50€. Število članov Zveze paraplegikov Slovenije se je povečalo, saj so v članstvo sprejeli tudi 6 novih članov.

Seja se je končala v prijetnem predprazničnem vzdušju z dobrimi željami za leto, ki prihaja. Predsednik DPLJ Gregor Gračner je vsem članom UO podaril skromna darilca, ki si jih izdelale pridne roke članic iz Aktiva žena. Nasvidenje v naslednjem letu!