IN VENDAR JE JUTRI LAHKO LEPŠI

donacija-2Namesto, da bi denar porabili za poslovna darila in voščilnice, so se letos pri pri podjetjih AC - Intercar d.o.o., AC - Konim d.o.o. in Autocommerce d.o.o., odločili za nakup petih invalidskih vozičkov. In tako so poleg štirim članom iz pokrajinskih društev Zveze, dan resnično polepšali tudi Rafku iz našega društva.

Namen tega humanitarnega projekta je sooblikovanje lepše prihodnosti in prispevanje k večji kakovosti življenja, konkretni cilj pa olajšati gibanje in življenje ljudem, ki so na tak ali drugačen način postali paraplegiki in tetraplegiki.

"Ključna dejavnost naših podjetij je v svojem bistvu povezana z mobilnostjo, zato smo želeli invalidnim osebam omogočiti prav to - mobilnost in lepši, bolj kakovosten način življenja," je namen projekta komentiral Štefan Vöröš, direktor vseh treh družb.

 "Zavedamo se tragičnosti nesreč, ki se niso zgodile po lastni krivdi, človeka pa močno prikrajšajo za naravno danost kakovosti življenja, ki jo prinaša mobilnost. Zato se nam je izbira sodelovanja z Zvezo paraplegikov Slovenija in pomoč njihovim članom zdela povsem logična," je še dodal Vöröš.

Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic pa je pripomnil: "Veseli smo, da je Autocommerce s to pobudo prišel do nas, saj imamo v Zvezi veliko posameznikov, ki so zaradi hudih posledic različnih nesreč močno prikrajšani za marsikatero kakovost življenja. V primeru nesreč s hudimi posledicami tetraplegije in paraplegije je ključna aktivna rehabilitacija in vrnitev v normalno življenje vsakega izmed poškodovancev. Invalidski vozički, ki so jih prejeli naši člani, jim bodo pa prav  gotovo polepšali njihov vsakdan."

Poleg glavnih donatorjev so projekt podprl tudi njihovi poslovni partnerji: ACH, d.d., Daimler AC Leasing d.o.o., Arnoldvuga+, Studio Orca d.o.o., Creativ - Novi mediji d.o.o., RPS d.o.o. in INKLA plus.

 Več o projektu lahko preberete na spletni strani - www.ac-donacija.si

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
SI 92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook