30. LET NAŠEGA DRUŠTVA

30-letDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je med vsemi pokrajinskimi društvi prvo praznovalo 30 - letnico logo-30organiziranosti. Društvo, ki združuje skoraj eno tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 v gostinskih prostorih Plave lagune v Ljubljani.   Prvi predsednik društva je postal Dušan Ambrož, po nekaj letih ga je zamenjal Ivan Pibernik, ki je društvo vodil kar 19 let, nato je krmilo prevzel sedanji predsednik Zveze Dane Kastelic, ko so se v društvu pričele najbolj korenite spremembe, za tem je za kratek čas zaradi kadrovskih sprememb (Dane Kastelic je postal podpredsednik Zveze) društvo vodila Mirjam Kanalec, ki je postala prva ženska na predsedniškem mestu, zdaj pa delo nadvse uspešno nadaljuje in vodi peti predsednik po vrsti Gregor Gračner. Ima dober team, ki s skupnimi močmi nadgrajuje delo predhodnikov.

Vodstvo društva je 5. decembra nazdravilo okroglemu jubileju, za tem pa družno zapakiralo 313 ovojnic z vabili članom na novoletno srečanje, ki bo letos 21. decembra v gostišču Kongo v Grosupljem.